" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Dulu dan Sekarang =)
Saturday, June 7, 2014 | 9:46 PM | 0Comment

Assalammualaikum =) lama dah aku tak update or post apa2 .. humm .. kali nie aku post yg pelik sikit .. bukan pelik sgt la .. hehe :D ni tyme aku mula2 guna fb sebelum twitter , blogger & ask.fm .. 

Facebook :
aku suruh abg buat  fb untuk aku , mula 2 dye xnak .. dye kata aku ni xpandai main fb . . akhir nya . .aku paksa dye buat. .yeah ! dpat ..yahoo.. mmg hppy tyme tu . mula2 chat ialah kwn tyme tahun5 or tahun6 tak berapa ingat -_- kawan aku kata " eyh , aku tak cye kau ni Afiqah " aku balas loh! "kalau tak cye buat ape aku add kau -_- (panas ) hoho .. akhirnya dye percaya jugak .. pandai sgt pujuk . hoho .. percaya tak . .aku buat fb berpuluh -puluh smpai xingat emeil dan password .. hoho.. mmg pelik .. ada saat tu .aku pndai buat fb smpai skrg masih pndai buat ^_^ happy kan2 ? hehe .. kwn aku tyme form 1 marah . .disebabkan aku buat fb dye xminta izin . .hehe .. sorry kawan . .(makkaiii..aku keluar tajuk :3) ada masa tu aku buat fb sendiri .. fuh umur aku tyme tahun 6 kot.. lupa sangat2 .. hehe .. aku buat fb guna nama sendiri & password yg mudah .. jeng2 . aku dpt buat . .:D :D yeahh! ada satu masa aku buat 7 account fb .. percaya tak ? hehe. . bak kata kawan "kau bnyk2 fb xsedekah dekat aku sikit :3 " hoho .. mmg aku xnak sedekah kat spa2 .. kedekutkan aku ? :D xde lah .. mmg aku tak nak bgi ,, coz aku syg kan semua fb .. tiba2 . aku marah .. (hot ) aku block semua fb yg aku jarang on .. hoaloh! sekarang aku dah tinggal 4 .. hihi .. :D kawan aku sorang nih pelik .. tak tau la. .jeles kot :3 ..kawan tk yah jeles ye .. aku belajar buat la . .tak kan aku tak belajar .Mr.google kan ada ? arrhh! guna la :D

Twitter :
ada jugak tyme tahun 5 or tahun6 .. aku dah lupa . aku buat twitter .. dye kata "e-emeil anda tidak sah " .. ingatkan username .. so , aku tukar ..tiba2 aku nak on twitter tak dpt -_- .. grr. bru aku sedar .. aku tukar username .. smpai sekarang aku tak ingat . :'( .. twitter ke2 aku buat.. memang arahan sama juga dibagi .. masa yg sma jugak .  . aku lama tak on twitter form 1 kot aku pndai buat.  .twitter yg ke2 tu aku masih ingat username & password. . biarkan sja .. so, aku buat la twitter ke3 . yg aku guna smpai sekarang .. yeh! dye tak de letak " emeil tak sah" fewwhh!! aku dpat .. then dah dpt ..aku deactive twitter ke2 .. aku guna twitter ke3 .. yg aku guna smpai sekarang :D

Blogger :
aku dah lupa bila aku start on blog .. tersilap aku ..aku tgok blogger Arwah Yasmin .. (kenal ?) aku ikut macam mana dye buat .. (opps kantoi ) tyme tu lah aku nak buat tittle .. smpai 2 sekali ..ngee. org bru belajar dinamakan ? hihi .. dah buat design cntik 2 .. tiba2 aku tgok blogger dayah ..(kwan bru ,,bru kenal kat ask & fb ) dye tolong aku buat smpai cntik. .then.. dah cntik aku tgok la.. fuh! mmg cntik .. terima kasih dayah ..tolong Afiqah buat blogskin ,=) pada beberapa hari . . aku buat sendiri .. then aku preview la. .tempat follow tu .. xdapat. .then aku chat la dayah pasal xdapat follow.. dye ajar aku satu persatu ^_^ ..tak phm jugak.. dye buka sendiri minta emeil & password.. tetiba dye chat dan suruh delete semua code.. kot dye kata ada kot salah aku buat.. aku ikut je ..^^ yeah .. dpt .. hihi .. aku pon buat apa yg ptut .. jeng2 ..blog aku dah cute .. :D :D .. eyeh .. :D

Ask.fm :
aku baru buat beberapa bulan .. aku tak tau nak guna macm mana. .then aku tnya kakak yg aku kenal .. blabla.. tak ingat . .dye ajar 1 per 1 .  yeah ..pndai..pada masa 2 3 hari . aku kenal beberapa hari .. nama dye Dewi Cahaye , Ana Baizurah & yg ajar aku buat blog.. Dayah :D .
mmg tyme tu suka sgt ask .. huhu .. kang nie pon aku jrg dha .. huhu .. 

                                              ~THE END~

nama spa2 yg aku tulis dlm nie..thank byk nk jadi kwn aku :)

  • Adik Dewi Cahaye
  • Akak  Baizurah 
  • Dayah
Terima kasih sekali lagi ye :D aku bersyukur kerana dpt kenal korang :) hehe ... 
Bye ^_^ :*

see you again .. Insya-Allah :)