" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Kenapa harus macam ni ?
Sunday, February 8, 2015 | 12:48 PM | 2Comment

Assalamualaikum, lama tak mengupadate blog :'( rindu jejari nak menaip ni haha .. Uh , sekarang ni busy sangat dengan homework :( aku yang busy sesangat tak kisah pun macam orang lain . aku yang merungut banyak sangat -_- tak pandai nak usaha sendiri . huhuhu .. 
Sedih aku tengok semua kawan-kawan .. Bila buat kerja berkumpulan macam alasan dan apa-apalah mereka kata . menyemak je lah . Tapi , kalau seseorang itu ikhlas nak tolong dia tak akan nak ungkit kembali kan ? tapi aku , memang tak puas hati langsung . mereka asyik kata aku macam nih 

" Afiqah on9 24jam .. buat sendiri lah "
" kau ada internet kat rumah kau lah buat " 
"kau kan rajin ? " 

Aku memang tak puas hati sangat ,, mereka mana tahu aku buat apa dekat rumah .. mereka tak pernah faham perasaan aku buat kerja kumpulan nih tanpa berbincang ..
Kalau korang mesti lah berbincang nak buat macam mana kan ?? 
Ingat mereka aku ni on9 24 jam tak pernah buat "homework " ? tolong apa yang patut .. kalau orang sakit or family ada masalah keluarga mesti aku tinggalkan kerja .. tak akan aku nak bawa pergi balik kampung ?? 
tak akan mereka tak tahu . aku nih ada masalah keluarga ?? pelik2 .. semua kerja kumpulan semua dekat tangan aku .. mereka syok2 main handphone tangan .. aku bekerja keras nak menyiapkan .. smpai berjaga malam .. mereka bising .. mereka duduk dan tenangkan diri .. 

Aku bukan nak mengata dah nama kenyataan ,, depan mata aku .. bukan belakang aku . Ingat lagi tyme tu .. mereka bising2 sebab tak dapat buat kerja kumpulan .. buta ke mata mereka . tak nampak aku tengah tolong cikgu .. mereka tak merayau 1 block sekolah .. aku yang tolong cikgu .. sampai aku yang kena marah .. kena tak marah kawan aku sorang ?? huh . . 
Soalan diaju .. 

" bila nak buat kerja ? "
" lah , ni aku malas nak dtg sekolah " 
" kata buat kerja , tapi tak ? " 

memang sah mata buta lagi ! aku tak nak tegur kau ! disebabkan aku akan cari bahan yang lawak .. aku hanya diam bila soalan tu diajukan dekat aku .. ingat , aku ni xda perasaan ?? smpai mereka mengata macam tu sekali ,. uh .. aku banyak bersabar ...

Start malam tadi . aku sembang jap dengan kawan .. aku send lah mcam nih ..

" Cha , tunggu aku dekat syurga eyh ? tak lama lagi " aku send 
" bodoh " cha jawab dekat aku .. 

Ya Allah , harus kah mengata macam tu ? aku nak tengok reaksi mereka .. siapa akan ambil kesah kalau aku buat macam nih ?? padahal tak ada . sebaliknya di sumpah .. :'( tak ada perasan langsung .. :3 

kalau korang ? suka tak kalau kawan korang pinjam buku latihan . korang penat-penat fikir jawapan .. diorang terus copy/paste .. tak sakit hati ke ? aku ? sakit hati .. mcm mereka ni tak nak fikir sendiri jawapan .. huh !

Bad mood aku tengok semua depan mata aku .. :'( 
Tapi aku tetap akan senyum depan mereka :) 
Balik rumah atau balik sekolah .. aku akan nagis puas2 .. :'( 


Nota : Minta maaf kalau tak dapat nak balas keseluruhanya dan ada yang tag link blog saya "Giveaway atau macam-macam" minta maaf tak dapat nak ikut . masih busy nak buat homework & kerja berkumpulan sebelum cuti tahun baru cina :) Minta maaf sesangat ya .. 

Ikhlas .