" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Aku kesunyian
Monday, March 16, 2015 | 12:39 AM | 0Comment

ASSALAMUALAIKUM ...

yah, aku update, sebab aku buka semua website semua membosankan apatah lagi baca novel online :) Tajuk aku semakin hari semakin hari makinn poyyyooo -..- orang baca punya dah menyampahh tengok tajuk aku ..*ada aku kesah* *nak kaki tak?* 

Aku tak nak tidur malam-malam ni, aku cuba nak cari teman sembang . umm . kalau ada pun yang aku cari , idea aku tak muncul pun terus hilang , hmm . mungkin aku ada buat salah kot . hah ! lantak kau ! -_- 

Aku on semua website dari siap homework hingga sekarang , aku 1 terima text atau chat daripada fb
:(( semua dah tak nak dengan aku , aku kan tak baik macam diorang , diorang kan banyak peminat , tapi ? aku tak nak , mereka tak pernah pun faham perasaan aku tengah "ALONE" nak minta peneman jugak , tapi aku ? duduk diam-diam , buat apa yang patut . hmm 

Bila orang tanya 

" kenapa kau setiap hari sedih ? " 

aku akan jawab 

" aku sedih ...... "

Kalau orang tak faham mesti dah lari , memang pun . depan mata aku ...

Kalau aku tak da , mungkin diorang cari ? aku rasa la , kalau aku tak pergi jauh , mungkin tak akan cari dan text aku . lebih2 lagi di alam maya . buat sombong :(

Kalau aku tak ada , buat selama-lamanya , mungkin mereka akan maafkan aku sebab tak mereka tak pernah faham perasaan aku . hmm ..



" Kalau aku tak da , tolong jangan cari aku , cari orang yang lebih baik daripada aku . aku dah puas terima ini semua , 1 demi 1 aku terima . mungkin kau tak akan faham perasaan aku , bila aku banyak pendam perasaan kau akan kata aku macam-macam, lebih baik aku diam dan update di blog , blog aku ni saksi aku tulis banyak2 sebagai kenangan , bukan nak menyampah hidup dan membebel nama kau dalam blog aku . aku tahu kau tak suka tengok aku macam ni , aku bebel kau , kau marah , bila aku sindir kau , kau marah aku . hbis ? aku nak buat apa ? aku mampu diam dan buat apa yg patut . kalau kau sayang aku , mungkin aku tak kembali .. aku nak pergi jauh-jauh , asalkan aku dapat tenangkan fikiran aku dari kau ! aku tahu dulu hingga kini , perasaan kau tengah pedih sebab aku kan ? yah ! memang manusia banyak buat silap , tak seperti kau .. kau baik , banyak peminat :) aku suka tengok kau gembira , lompat-lompat sana sini , peminat kau selalu tegur kau , kau dating dengan bf kau , kau tak nak bgitahu siapa yg kau sakitkan .. dan kau yang terbaik untuk aku .. aku nak kekalkan semua ini kerana kau , aku tak sakitkan semua perasaan orang yang aku kenal hingga kini sakit . selain itu , aku rela di sakitkan .. aku terima semua kata-kata boleh membuat aku lemah , kata yang orang bagi kat aku pun , kata tu pun dapat jadi nasihat dan semangat aku :) bila aku tengah focus untuk pelajaran , tyme tu jugak kau akan ganggu aku , ini aku , tak pernah mengalah aku dengar je cakap kau , buat apa yang kau suruh , patut mereka kata aku "LURUS BENDUL" disebabkan mereka selalu tengok kau suruh aku buat kerja . dan 2 3 orang kata kat aku " KESIAN" aku jawab sepatah supaya diorang tak salah sangka ,, hmm .. "

Aku harap sangat-sangat, kalau kau baca ni , jangan salah anggap , ini aku pendamkan sekarang :)
Thank a lot , tolong aku ,
tapi ?
aku tak nak siapa cari aku ,
aku sakit ke ,
kalau aku sakit ,
aku cakap " aku sihat, aku tak ada apa-apa"
kalau nak cari aku .
baca apa yang aku pesan kat atas ..

Aku sayang korang ,,
[ Natasha a.k.a Chacha ]
[ Michellisia a.k.a Mcel ]
[ Wilma a.k.a Aema ]

tapi ? pernah tak korang cakap aku macam ni ?
sebaliknya , korang halau aku :) aku tetap senyum :)

Aku ingat lagi ,
2 kali aku belanja kau ,
terima kasih pun tak , terus kau blahh .
aku senyum .. aku tak cakap apa2 ,
aku pun usaha cari kau .
hhmmm ..

Memang, aku memahi perasaan korang , mungkin korang yang tak faham :)
aku anggap korang bff aku . hmm sebaliknya dalam bio ,
korang bukan tulis nama aku pun , walaupun terpaksa korang akan tulis macam2
hmm , aku tengok ? aku senyum ,
dalam hati kata ,
  "tak pa, aku banyak kawan , banyak yg faham "

Aku tahu ,
semua ,
mungkin aku sembunyikan dari korang ,
aku mula memerhati , tapi ?
aku senyap ,
dan buat "fake smile"
aku takut korang kecewa tu ja. .
SMILE ALWAYS aku selalu bagi nasihat .
ada terima kasih ?
tak kan . mmmm . .

Aku harap korang baca , yah ! ni je yang aku ada nak taip panjang lebar .

Aku sayang orang yang aku kenali , darimana2 lah tak kisah , asal mengenali aku :))

Semoga aku tabah , kuat menghadapi semua ini :))