" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Merosot Ujian 1
Friday, March 27, 2015 | 10:37 PM | 0Comment

ASSALAMUALAIKUM .. 

Alhamdulilah , diberi kesempatan untuk mengupdate :) Syukur sesangat haha .. biarkan kenangan berlalu asalkan kita memulakan hidup baru .. tanpa diduga ia berlaku di depan mata aku .. aku tak mampu nak kata apa-apa .. disebabkan semua yang aku kenal . mereka semua sembunyikan perkara tersebut . aku hanya mampu tersenyum dalam hati aku berkata-kata .. 

Aku terkejut tengok dia .. dah tahu tahun ni nak PT3 , kenapa nak buat perangai .. aku pun tak tahu nak cakap dan bagitahu .. kalau dia ingat dia masih form 2 atau form 1 tak apa .. ingatkan dah insaf padahal masih buat perangai yang berulang .. macam tak serik langsung dia ni . kalau aku . aku dah takut . setiap kali nama kena panggil kena bagi surat amaran .. 

Please ! ingatkan diri sikit , bila dah tekanan belajar jangan sampai telan 4 biji pil kau telan . aku tak suka , kau dah janji time tu . kau tak nak telan benda tak berfaedah . hmm .. aku pun redha ja tengok sikap kau .. aku dah puas menasihat kau . tapi kau buat tak endah .. aku puas pujuk hati aku .. semoga bersabar .. kalau suatu hari nanti kau menyesal dengan sikap kau .. kau tak dapat nak ulang sikap kau yang dulu .. kau dari form 1 hingga form 3 , bila kau stress sikit .. pasti makan atau telan pil .. aku tak sampai macam tu .. 

Aku stress pun . aku bawa tidur ke atau dengar lagu . Alhamdulilah ada juga kawan suruh aku jangan tengok apa kau buat .. syukur sangat dia tegur aku macam tu .. aku pun perhatikan kau dari jauh semata-mata aku nak tengok apa kau buat .. sampaikan aku tak focus nak belajar.. yah ! memang kau tak akan berhenti nak telan benda tuu .. selagi kau stress . semoga kau akan menyesal suatu hari nanti :) aku doakan kau . bukan aku tikam kau dari belakang . aku tak tahu nak nasihat kau macam mana lagi . puas dah orang nasihat kau . guru displin bagi surat amaran pertama kau janji tak buat tapi buat.. surat amaran kedua guru displin keluarkan nasib kau tak di gantung sekolah . tu nasib kau sebenarnya .. tapi kau janji tak buat .. tapi buat lagii .. 


Moga sedarkan diri , sebelum aku tak ada . atau kau nak aku tak ada ? kau akan menyesal .InsyaAllah ~ semoga menyesal apa kau dah buat selama ni .. tanpa pengetahuan aku dan family kau .. aku rasa memang tak sepatutnya aku terima kau sebagai kawan .. Alhamdulilah , pertemuan dan perpisahan Allah dah rancang , mungkin Allah nak aku jagakan kau supaya kau berubah ke arah jalan kebaikan .. :) tolong ingat sikit , jasa mak dan ayah angkat kau .. cuba .. kau akan tahu .. betapa susah mereka mencari rezeki , bagitahu itu ini .. kau pulak buat masalah .. hmm , aku hanya mampu tengok dengan mata . mulut aku kelu untuk berkata .. 


*kembali kepada tajuk*

Okeyh! kali ni exam aku merosot disebabkan 


  1. LAPTOP -  laptop aku tak dapat dilepaskan dari sisi , bila wifi tak da memang aku akan menangis . hahah ngekk 
  2. TAK FOCUS - aku ni akan focus pada mata pelajaran yang penting :) yang ni aku tak nak sebut sebab aku kadang2 focus kadang2 aku rasa orang sebelah ganggu aku nak belajar nak itu nak ini 
  3. STUDY LAST MINUTE - kekandang aku akan study awal dalam 3 jam mungkin aku hafal apa yang patut . bila aku tak sempat nak study , aku study kat sekolahh 
  4. TIDUR LEWAT - bila tidur lewat kita tak dapat tumpukan perhatian sepenuhnya time belajar -.- 


Tu je .. aku sempat spotcheck SAPS aku semata-mata nak tengok markah dan kedudukan dalam tu . tapi , hampa -.- cikgu belum isi ..

haha , masih kosong . ingatkan nak tengok . memomo . aku tahu cikgu pun masih busy sekarang .. disebabkan banyak aktiviti di sekolah berpanjangan . stress . kahkah .. 

Sampai disini je ^^ Kimi ooiii Kimi ... kimigayo kau ! . hahahaha