" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Dear Ex ,
Wednesday, April 29, 2015 | 7:15 PM | 0Comment

ASSALAMUALAIKUM 

Dear Ex, 
Aku tahu kau selalu perhatikan aku setiap langkah aku , kau temenung tajam dekat aku , Okeyh! Yah aku memang dah berubah , aku nak lupakan segala-galanya lepas ni , kau cari je penganti kau , aku memang tak da niat nak mempermainkan perasaan kau , ini hakikat aku , aku memang dah bosan bercinta , aku pun nak focus PT3 , aku nak lupakan kenangan kau jumpa aku tyme form 1 hingga kau kenal aku , dan kita dilamun cinta , cehh! ni boleh menyebabkan aku tak focus belajar , aku marah , aku minta kau putus , then yah! kita break punya ! Form 2 kita sambung balik , sebab kau pujuk cousin kau supaya aku couple dengan kau , sebab cousin kau dah bagi amaran 

"Kalau aku couple dengan kau , kita sahabat selama-lamanya, kalau aku break dengan kau , kita putus kawan " 

Aku masih ingat tu , lepas dia pindah aku dah tak suka kau , sebab aku ? entah kenyataan memang aku tak suka , aku tak benci kau , sebab kau selalu buat perkara yang tak berfaedah , hisap rokok , makan pil semua , kau cari gadoh kat org , then , aku chat dengan cousin kau , 

"Qis , aku dah break dengan kau [Ex] "
"Apa masalah saya ? " 

Tu yang aku terkejut bila cousin kau balas chat , dia tak ingat apa perjanjian tyme tu , Aku syukur , sampai sekarang aku tak chat dengan cousin kau , tanya khabar pun tak , semua aku tak chat sebab aku masih busy .  Bila aku tahu semua perkara mulah lah saat aku break dengan kau sampai sekarang aku memang tak nak tengok muka kau , kau suka sangat merayau depan kelas aku , aku buat derkk , 1 kelas tahu dulu , aku dan kau bercouple sampai lah sekarang bila kau lalu kelas aku diorang akan kata

" Fiqah, tu boyfriend awak dtg "

Aku pun rasa malas nak ambil tahu kisah-kisah tu , sebab yang dah berlalu biar lah berlalu , aku dah ubah sikap aku , asalkan aku gembira dengan perubahan aku , aku tak suka orang ungkit kisah aku dengan kau , tapi aku pelik bila diorang ungkit pasal in , aku pun buat tak tau , buat tak kenal sebab aku usaha nak lupakan kau , sedang berusaha ,

Tak pa la , mungkin form 4 nanti aku tak da kat sekolah aku dapat buka lembaran baru aku kat sekolah baru :) Aku tahu , kau bukan Islam , minat dengan aku :) tapi aku tak suka orang mempermainkan perasaan seseorang, aku pernah rasa tu aku tak nak , Sorry banyak2 :)

Aku pun tak lama lagi nak tunang ,
nikah pun menunggu masa ,
aku pun akan duduk tempat yang sama
dan aku tak akan wujud depan orang yang pernah aku tengok ,
aku nak pergi jauh-jauh supaya orang tak tegur aku
cuma mereka akan bagi sedekah kat aku :)