" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Jalan-Jalan Bersama Keluarga
Sunday, April 26, 2015 | 6:23 PM | 0Comment

ASSALAMUALAIKUM . 

Alhamdulilah, sempat update sekarang :) aku akan busy beberapa minggu lagi untuk menyiapkan kerja kursus , Allah . Mungkin aku akan qada' puasa mungkin dapat meringankan beban aku . hehe . Exam pun semakin hampir , masalah pun banyak datang . Allah .. sabar je mungkin dugaan aku nak berubah :)) 

Okeyh ! aku tahu hari ni last "Pesta Kaul" dekat Mukah , so , family bawak jalan . mula-mula aku tak nak , sebab panas homework masih terbengkalai mood tak berapa nak buat disebabkan ada orang sebut "sweetheart" ciss ! aku tak marah kau "pakcik" cuma aku teringat je . Thank "pakcik" kau tahu aku lepas nangis , aku pun tak tau macam mana kau tahu aku tengah nangis :) thank banyak2 pakcik " 

Aku pun ikut je lah , jaga perasaan family , bila diorang free diorang bawa lah kami jalan-jalan kecuali abang aku -.- nak duduk rumah je keje -.- nasib dia lah jalan malam tadi ikut kawan dapat tengok artis tanah air bernyanyi [ black , Aisyah AF , Indah AF , mior ] tu je aku ingat yang sampai -.- hahaha . aku keluarkan air mata  tak dapat tengok . kah ! tapi ? kenapa aku tak nangis bila aku tak dapat ikut majlis ilmu  ,? yah ! itu kenyataan . Allah :( aku ingin sangat-sangat ikut majlis ilmu :( tapi ? apa boleh buat :) hanya sabar  je :) 

Alkisah aku datang ke gerai sepupu , aku terjatuh , cun-cun depan orang ramai , tak dapat tahan malu , kaki aku luka . aku tak tau , kena aku selalu jatuh , padahal aku rasa macam dah masuk gerai tu . tapi ? aku jatuh depan orang ramai lalu lalang depan tu :( ee , Allah tahu perasaan aku bila jatuh tu . huhu . apalagi , kembar aku sorang gelak puas - puas sampai aku menangis baru dia berhenti gelak . hish , nasib dia aku tak dapat tumbuk . sebab orang ramai masuk gerai -.- ee . 

Lepas aku nangis , aku rasa sakit dekat kaki dan tangan , aku senyap dan terus senyap ,sebab aku tak nak nangis lagi . aku tahan je sakit tu , aku bawa diri aku jalan-jalan satu ke satu gerai . nak hilangkan perasaan sedih lepas jatuh . tu je aku mampu . hmm . mungkin kali pertama aku jatuh umur belum mencecah 15 tahun :3 haha . ya , memang umur 15 tahun , tapi belum sampai birthday aku , aku mengharapkan , aku dapat sambut birthday tahun ni . kalau tak dapat tak pa , :) still happy walaupun tak dapat hadiah :) haha

Okeyh! aku sempat jumpa Y . tapi aku malas nak tegur sebab dia bawak budak kecikk .aeiiii . comel budak tu :) aku tak nak ganggu kebahagian orang lain , bila aku tengok dia , aku tunduk sebab aku tahu apa akan berlaku bila aku tengok dia .. And Yes ! Seorang lelaki "L" tengok aku ciss ! dah la , bawak gf dia jalan2 sempat tengok aku , maaf aku tak perasaan bila kau tengok aku :)

Bila ada 2 3 orang lelaki ni . . aku berdiri la tepi meja tempat kira duit lah konon tadi , sebab terlalu panas nasib ada kipas -.- kalau tak berdiri tengah-tengah kawasan pesta aku -.- hahaha aku berdiri dan berdiri tak kisah la orang langar aku . . aku ada cara macam mana orang tak langar aku berdiri dekat situ , ada sorang budak lelaki ni duduk asyik memerhati aku je , aku tengok guna mata kanan jelingan maut , terus dia tak tengok aku -..- hahaha ..

Last sekali bila aku nak balik , dia kacau aku dengan ambil air dekat depan gerai . dia ambil sambil tengok muka aku , aku buat derrkk dan buat blurrr lahh . aku tak tau kenapa jelingan maut tetiba sampai kata dia -.- lepastu , dia cakap dengan anak buah aku
"takut betul muka dia [aku ], dia anggap aku pencuri " sambil gelak tengok muka aku ,
aku senyum je la . hahaha bengekk sungguh hari ni -.- .. nasib last je  . hahaha

Maaf , kepada sesiapa blog dia aku tak singgah :) masih sibuk :)