" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Gaduh
Wednesday, September 2, 2015 | 8:00 PM | 0Comment

Assalamualaikum

Lama menghilang demi mengharungi hari-hari ini yang lebih banyak dugaan . Walaupun banyak dugaan . Aku tetap sabar dan tabah dengan semua ni .

Gaduh dan gaduh
Bermula kisah aku dan natasha a.k.a chacha .

Aku dan dia mula gaduh hari jumaat sebelum trial . Ya Allah . Balik sekolah aku tak menentu . Siapa rasa ? Bila gaduh dengan best friend sendiri dah tak tegur macam dulu .

Bila rehat,
Dia macam kena paksa untuk lalu depan aku . Siap tengking aku . Panggil nama "Woii" padahal dulu dia tak pernah panggil aku "Woii" dengan muka yang masam .

Aku siap pujuk dia .
Pujuk dan pujuk .
Putus asa aku dengan ego dia yang tinggi ni .

Sampai ke hari ni kami tak bertegur sapa . Ya Allah rindu aku dengan gelak dan tawa dia .
Aku buntu .
Aku tak tahu nak buat apa ?

ولا يَحِلُّ لِمُسْلِمٍ أَنْ يَهْجُرَ أَخَاهُ فَوْقَ ثَلَاثَةِ أَيَّامٍ


Ertinya : Dan tidak halal bagi seorang Muslim itu meninggalkan ( tidak bertegur sapa kerana pergaduhan)
                saudara seIslamnya lebih dari 3 hari”

Aku siap post yang ni dekat fb . 
Ingatkan lepas aku post yang ni dekat fb . dia nak tegur aku . 
Ya Allah . Aku buntu . 
Dah nak habis Trial PT3  ni . 
Aku tak tahu . Aku hilang cara-cara untuk memujuk .
Apa semua . .

Bantu aku .  
Trial PT3 habis esok
Aku nak esok dia berbaik dengan aku . 
Aku sedih , rindu , sayang dia sebagai sahabat aku . 
Dia hampakan kepercayaan dan perjanjian aku dengan dia dulu .

-Sedih-