" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Kehidupan [ Part 3 ]
Tuesday, September 15, 2015 | 7:37 PM | 0Comment

Assalamualaikum. 

Alhamdulilah, Aku nak update pasal KEHIDUPAN untuk kali terakhir . Banyak idea aku nak taip kekadang aku taip ni pandai typo . Typo itu memang sentiasa . Haha. 

Kalau part last, aku nak cerita pasal baju kelas . Waktu macam ni la orang nak p minta duit . Aku tahu family aku ada masalah kewangan beberapa bulan lepas . So, tak berapa  nak dapat bayar awal la.

Orang yang tak reti masalah KEWANGAN aku paling tak suka paling benci nyahhhh nyahhh ambekk kau . aku sabar la . mungkin tak ada rezeki aku nak bersuara depan kau mak nenek . eee.. geram betul aku . 

Dia siap tanya aku 2 kali pulakkk tuuuu ._. tak paham bahasa melayu susah gak . Bahasa iban je dia guna dalam kelas.

Apa lagi kawan aku sorang ni . perli memerli . 

"Kalau pasal makanan , baju ke apa , laju je minta duit tak perikemanusiaan orang belum ada duit nak bayar terhegeh-hegeh minta. Nasib orang kaya tak macam kita"

Yeahh aku sokong yeahh! Sebab diorang bawa duit beratus-beratus ke sekolah budak asrama ._. Aku pun tak pernah bawa duit macam tu . saboo . 

Lepas aku gitahu 

"Em, maaf saya tunggu ayah saya terima gaji dulu baru saya bayar ."

Angguk je dia .. 

Lepas rehat dia bagitahu aku lagi 

"Bila awak nak bayar ?"

Kalau ada buku aku hempap dekat muka dia . memang tak mengerti langsung apa aku maksudkan . 

"TUNGGU AYAH TERIMA GAJI"

Memang suruh orang sakit hati je oiii . 

Pfttt.. Downnn ._.

****
Maaf jika sepanjang saya taip ni ada kurang ke apa ke . Maaf diri ini perlu diperbaiki untuk menambah lagi apa yang kurang. :)

Saya doakan pembaca-pembaca blog saya berjaya dunia dan akhirat. Kita jumpa dia yahhh .? Hahah 

InsyaAllahh Allahummaamiin .

-JORDAN TETAP DIHATI-
-SUATU HARI NANTI KALAU DAPAT BAWA FAMILY KE MEKAH-
-27 HARI LAGI PT3 SEMAKIN MENGHAMPIRI-
-BIDADARI WALID-