" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Meluah.
Monday, November 16, 2015 | 9:14 PM | 0Comment

Assalamualaikum.
Chipsmore datang balik dah beberapa hari tak mengupdate blog.
Kisahnya terlalu banyak. Malas aku nak ceritakan kalau aku ceritakan mungkin akan habis hujung bulan ni atau hujung tahun ni. Cehh.. Aku perasan betul.

Kaki aku pun dah ok, Alhamdulilah. Tu pun kalau twin tak tumbuk kalau tumbuk haish, susah nak sembuh balik ni . :3 Ambek kau. Hari ini aku nak update serba sedikit sebelum aku berubah dulu. Ceh.. Aku terbaca chatbox tadi. Hoho.. ._.

**

Aku memang pernah bercinta siapa kata tak ? Eh, manusia ada perasaan deh. Perasaan cinta dan sayang . Haa habis la aku lepas ni merapu dengan ayat-ayat dah. Last tu en aku bercinta. Aku move on. Malas. Penat sangat jaga perasaan orang lelaki. 

Bila dah rimas sangat jaga perasaan lelaki, aku pergi blah larikan diri dari lelaki yang nak ganggu aku heh. Apatah lagi lelaki dekat sekolah. Dan sekarang aku cuba tundukan pandang mata ke arah lelaki. Aku kurang siuman sikit k. Awal bagitahu. Tapi kalau perempuan aku okeyh je :P 

Move on.

Aku jarang chat lelaki dekat FB , Tu pun ada hal penting or apa-apalah . Biarlah dirahsiakan.


Aku tahu budak ( Adam Adzma ) Ni budak bekas pelajar kelas aku then dia pindah kelas ke kelas twins aku . Aku rasa 'MALAS' nak layan chat dia itu dan ini. Bila dekat sekolah kalau kau tengok haih. Pendiam. Huhu. Yang lain tu aku tak kenal ._. Aku hide name ok gak tu. ._. Harap tak ada orang 'FB' baca blog ni. Xpasal-pasal penuh inbox fb.

So, aku jarang gak ah chat dengan mana-mana lelaki bila aku di 'tarbiah' oleh kakak-kakak senior dari ask sampai la Fb sekarang. Jaga ikhtilat ( pergaulan ) En en. 

Aku ni suka pendamkan perasaan. Kekadang kalau dah sakit/ pedih nak menangis pendam aku luah je dekat kakak seniors ask or fb. Tu cara aku.. Kekadang bila free aku minta tarbiah diorang. Aku minat bidang dakwah kemain cita-cita aku nak jadi 'ustazah' piss. 

Tapikan,
Orang gelakan aku bila aku buat cita-cita camtu. Tapi bila aku kasi tahu kakak-kakak aku .
"Xdahal dik, cita-cita kita, bukan cita-cita diorang''
Naik semangat aku. Kehkeh

Aku bila jumpa lelaki aku cam apa eh. 
Apatah lagi lelaki tu pegang tangan aku . eww. Aku geli. Grr. Please la~

Aku nak tulis apa eh  ? Dehh blur.

Kau nak tahu. 
Bila aku suka or minat seseorang
Aku tak nak macam dulu , 
Dulu aku luah ngn orang aku suka 
Tapi bila aku dah tahu. Tak elok luahkan perasaan cinta dekat ajnabi.. 
Aku 'DOA' :)) 



Jika aku terlalu minat la. HAHAHA. K tipu . 
Jika aku rasa rindu + sayang + cinta = nasi goreng ayam. Ni aku malas nak type bila aku rasa nak merepek dan merapu.
Aku luah la segala-gala terbuku dalam hati aku ini.. :))

Dulu pernah ber'crush'
Tapi sekarang aku rasa menyemak je ah crush-crush ni . Lebih baik aku main cand crush best lagi ataupun pou . hahaha..

Cara aku move on segala-galanya

- Aku sibukkan diri dengan kerja 
- Banyakkan kawan perempuan. Anggapkan diorang pendampingi. penasihat korang.
- Tundukkan pandang
- Bersembang dengan ajnabi bila darurat atau hajat penting. 

Aku pun dah blur..

"Jangan mendahului cinta 'ajnabi' kerana kau akan merasai kesakitaan saat kau mendahului cinta 'ajnabi' . Cuba mendahului cinta Allah dan Rasul. Dan Allah akan memberikan seseorang yang terbaik untuk kau '' 

Aku cuba untuk buat semua ni.. Kekadang aku tersasul. Heh. Hmm.
Susahkan nak jaga ikhtilat dilaman sosial atau di luar . :( 

Sedih wey! 
Istiqamah . 
Niat mesti betul. InsyaAllah dapat juga.

***
Tamat sudah. Maaf idea sangat-sangat lemah nak fikir semua ini. Hahaa.. Sebab tu aku jarang update blog. .

**
Impianku Impianmu  jua.

Jangan pernah beputus asa. *pis.

-Perasaan-