" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Jauhkan.
Tuesday, December 15, 2015 | 8:58 PM | 2Comment

Assalamualaikum.

Dulu aku memang nak jauhkan diri dari orang lelaki. Memang dah terniat untuk jauhkan dari mereka semua dengan pelbagai cara aku buat. Berjaya tu memang berjaya aku rancang. Tapi hancur. Tak pernah aku nak tegakkan lagi pendirian aku dulu dengan semua.

Sekarang ya ! Aku berjaya. Berjaya jauhkan lelaki. Dengan sekolah lagi aku geram gak la. Bila ada budak kelas aku pergi usik aku duh. Ni aku geram.

**

Semalam, aku chat bagi result PT3 aku dekat seseorang ni. Aku gembira bagitahu dia result aku. Dia kata

"SPM nanti buat elok-elok. "

Aku pun ada kata-kata semangat. Then dia minta doa. Doakan dia dan kawan speacial dia lulus STAM. Aku pun tanya ,

''Kawan speacial ? "

Baru aku faham, kawan speacial. Aku ingat lelaki. Kah!. Perempuan rupanya. Aku jawab

''Oh ok. InsyaAllah aku doakan ''

Then, 1 saat tu aku rasa macam menaruh harapan kot kat dia. Kawan speacial maybe jadi zaujah . Erk. Aku tersedak. Yeah! Memang terasa waktu tu. Tapi kuat.

First tu. Menyesal aku kenal kau wey! Tapi aku redha . Sebab setiap pertemuan akan adanya perpisahan. So aku redha.

Dulu aku suka meluah perasaan 'cinta' 'rindu' apa semua dekat ajnabi. Bila aku dah tahu semua tu tak elok. Haih. Aku doakan je . Sampai saat tu aku rasa sakit bagi harapan dekat orang.

Banyak bagi semangat dekat aku. Doakan dia. Kau akan ada nanti. Kuatkan semangat. Ada waktu tu aku nak block dia dimana-mana account phew. Haha.

Aku harap sangat. Aku akan lupakan dia. Jauhkan dia. Itupun aku mampu.
Mampu tempuhi. Aku anggap dia bukan kenalan aku. Hahaha. Hebat.
Aku tahu, harapan aku sia-sia.

Dia penasihat aku sebelum dan selepas PT3
Dapat result dia gak penasihat aku.

Syukran. Aku tahu kau baik. Kau baik untuk yang kau pilih. Aku support kau. Bittaufiq wannajah untuk result STAM kau nanti. Kasi aku gak tau. Jangan lupa. Berlaku adil lah kau. Haha.

**

Hahaha. Jadikan ia pengajaran untuk aku. Jangan bagi harapan dekat seseorang.

Belajar lagi penting untuk aku. Pasangan-pasangan ni bila-bila kita dah mampu bertanggungjawab. Hahaha.

-Jordan Tetap Di hati -