" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





KERANA RINDU.
Saturday, December 26, 2015 | 2:06 AM | 1Comment

[ Mr.Google ]

Jari jemari aku tak berhenti untuk menaip untuk hari ini. Dah dua entri aku taip dalam dua masa walaupun aku sibuk melayan kerenah budak-budak ask yang aku kenali. Hahahaha. Sekarang tibanya untuk aku menaip entri kedua di pagi hari ni. 

Aku pun lama tak update banyak-banyak ni. Malam tadi aku tidur lewat sebab aku tengah stalk apa yang aku buat entri beberapa tahun yang lepas .. Tetiba aku terserempak beberapa buah entri ada menggunakan nama ''Afiqah J'' . Ada yang tanya aku waktu tu.

''Kenapa kau guna nama Afiqah J setiap entri ? ''

Oh, setakat ada capital J dekat belakang nama tu semua nak ikut orang ? ._. Logik deh. Nama ayah aku capital J biasalah waktu tak betul masih merangkak dalam bidang blogger dulu. Tak tahu nak letak nama apa setiap entri. Hahahahaha..

**
Yang dia atas tiada kaitan. Hahahahaha..


Rindu,
Hadir menerpa diri ini
Sampai satu saat 
Aku ingin menjauhkan.
Kerana kerinduan.

Rindu,
Hadir dikala aku berduka
Disaat aku berduka 
Akan adanya orang membantu aku saat itu
Tapi itu dulu bukan sekarang.

Rindu,
Tak ada siapa yang memahami
Kerinduan ini terhadap 
Semua orang yang aku kenali
Dulu.

Rindu,
Hanya kata-kata mampu diungkap
Tiada sesiapa yang ingin mengetahui
Perasaan ini semakin mendesak
Kerana rindu.

Rindu,
Dulu saat aku kerinduan
Akan ada kata-kata manisnya
Akan ada kata-kata pujukkan.
Tapi sekarang ?

Siapa yang tahu ?
Aku semakin merinduinya.
Bila aku pendam perasaan itu
Bukan semua faham riak wajah aku
Yang merindui.

Aku sedih
Aku rindu
Aku sayang
Aku nak jumpa semua.

Ada yang pergi tanpa pengetahuan
Ada yang pergi sebagai tanda perpisahan
Ada yang datang mengucap rindu
Lalu pergi sebergitu.

Aku hampa!

Kerana kerinduan aku untuk semua 
Bukan membawa apa-apa dalam diri ini
Malah membawa kesedihan yang melampau.

Saat itu aku sedari.
Daripada aku mengadu rindu dekat manusia
Lebih baik aku mengadu rindu dekat Allah :) 

Walaupun saat itu 
Perasaan ingin mengadu dengan manusia.

Phew!

p/s : Cuti nak habis dah. Lepasni, mesti banyak rindu orang. Hahaha. Sabar jela! 

-Jordan Tetap di Hati -