" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Throwback: CheckUp Twin.
Tuesday, December 22, 2015 | 3:01 AM | 0Comment

Assalamualaikum.

Memang nampaknya aku terlalu malas dan malas untuk mengupdate kembali blog. Hahaha. Bila cuti bermula lah hari-hari aku mereput duduk menghadap drama dan lakonan dari ask ni. Haih. Rampas pakwe/makwe orang. Dengki salah seorang kawan siap hack account kawan sendiri. Fuh. Hebat permainan budak zaman sekarang. Sabar wahai hati.

4 hari account Mira kena hack memang buntu aku waktu. Tak ask , fb dan twitter kena hack memang tak sangka betul siapa angkara meng'hack' account orang. Aku buntu sampai satu tahap sakit dulu menerjah kembali dalam diri. Chewah. Ayat aku tak boleh blah. Aku baring tepi katil fikir masalah tu. Hew.

-Tamat-

**
Ikut tajuk di atas.

Aku pernah publishkan satu tajuk di entry Family Trip . Sila click untuk membacanya sekali jangan lupa komen sekali. Hahaha. Buli jap eh. Jadi, perjalanan kami ke Mukah - Tatau - Bintulu - Miri mengambil masa 6 hingga 7 jam. Drive sendiri. Ayah memang bawa laju waktu tu. Fuyoo. Twin aku bisik dekat aku

''Kalau papa bawa kereta sport kan best ? ''

Tengok angan-angan dia. Aku hempuk je muka dia dengan bantal busuk haih. Budak tak matang masih fikiran budak-budak umur 5 tahun. Haih. Memang sah-sah dalam kereta buat macam dekat rumah. Bila tidur seorang mengusik. Bila lapar makan potato atau minum air. Kadang aku buka laptop on lagu. Memang bosan.

Sekejap buka cermin. Sekejap on aircon. Memang sah aku warghh. Aku macam dekat udara terbang dengan kapal terbang. K. Aku tipu . By the way , aku lama betul tak naik kapal terbang. Naik pun waktu aku kecil ayah tak ada kereta waktu tu . Hahahaha. Jap buat drama. Hahaha.

Pukul 12 nak dekat pukul 1 dah sampai Miri. Memang sesak waktu macam tu sebab kami berangkat ke sana waktu orang bekerja. Pew. Disebabkan waktu checkup di keesokkan hari. ( 8/12/15 ) Hmm. Aku pun lah ngek waktu malam sebelum pergi keesokkannya ( 7/12/15) Tidur dalam pukul 2 atau 1. Fehhh. Mengantuk deh mengantuk. Terlajak subuh memang sah-sah kena makeup benda 'tu' Hahahaha. Balik ke cerita.

Tunggu kawan ayah aku. Dia pusingkan kereta dia. Pastu baru masuk ke pengginapan 366 Homestay. Cantik deh. Haha. Nak tahu, WiFi situ memang laju. Bila kami nak keluar homestay tu. Orang pertama keluar Twin aku. Main CCTV dekat situ. Aku pun pukul dia.

''Tak payah kau 'jakun' sangat tengok CCTV tu ngek. Kalau jakun tu cakap ''

Kan aku dah cakap. Sikap dia serupa budak umur 5 tahun. Mungkin budak umur 5 tahun lagi faham daripada dia. Siapa tak naik 'hangin' dengan budak macam tu . Feww. Bila makan dekat kedai haih. Twin aku banyak naikkan hangin aku hahaha. Sabar. eh .

Kami lepaskan makan minum apa semua. Ada lah seorang budak lelaki tempat kami makan siap memerhatikan aku. Tak pasal aku hempuk dengan kasut aku guna. Aku pun baru perasan yang dia guna baju sama dengan aku . 'Purple' kehkeh. Ops ! Pastu aku blah je lah malas nak tengok.

Kami pergi surau. Tunggu ayah, twins dan abang selesai solat hahaha. Memang grr. Hari panas. Hahaha. Kami bergerak pergi ke Boulverd Miri . Sebelum gerak aku kena tukar kasut ke kasut yang nipis. Sakit pinggang aku guna 'heels' haih. Disebabkan guna heels aku terpaksa tukar kasut. Hahaha.

Aku memang takut naik tangga bergerak sebab banyak kes berlaku yang ada sampai mati gituu hahahahaa. aku terpaksa tarik baju mama. Haha. Mama aku pun cakap

''Orang suruh guna heels tak nak. Kasut jugak nak. Dan tengok lah sekarang''

Selepas mama aku habis cakap . Aku toleh belakang. Dalam hati berdetik 'Alhamdulilah tak ada orang . fuh'

Bayangkan kalau ada orang dekat belakang. Memang sah orang kata kita apa-apa . #Husnudzon

Aku pun tak ingat. Berapa tingkat Boulverd Miri tu grr. Hahaha. Kami turun ke SugarBan tingkat 1 bawah order kentang , 3 air cola 1 milo 1 kopi. Kami ni bukan nak makan sangat pun disebabkan dah singgah katakan. So aku order air milo. Aku ingat air milo dalam RM 1 atau RM 2 lebih. Hahaha. Aku order je lah. Bila tengok resit. RM 5.20 fuyoo hahahaha.. Aku pun makaih. Hebat . K syukur dapat minum. Hahaha #TolongJanganKecam

*Skip.*

-Waktu malam-

Kami makan malam di Marrybrown dekat Bintang Mega Mall, Miri. Haha. Aku order makanan dan air. Sebelum pergi tu aku ingin sangat nak minum air teh. Sampai datang Miri pun aku tercari-cari dimanakah tempat ingin ku menacari air teh. Grr.

Bila aku order nasi ayam dan air kopi disebabkan tak ada air teh T^T aku pun terpaksa order air kopi kahkah. Lepas habis makan tu aku cuba minum air kopi. .Astaghfirullah. Pahit. Aku bagitahu mama.

''Mama air kopi pahit.''

Mama aku gelak.

"Ambil air adik sana ( twin ) ''

Apa lagi aku main minum then twins cakap

"Kakak jangan minum habis.''

Aku rasa sakit balik bila minum air berkabonat . Ngehngeh.

Kena marah makan lambat.

Habis makan seorang dimakan. 

Sila sengih mama tengok anak bujang kahkah.

Budak sakai baju hitam. 

Selepas makan tu. Kami pergi tingkat atas Bintang Mega Mall. Hahaha. Aku pun tersalah guna kasut hahahaha.. :3 kehkeh.

**

Hari keesokkannya Hekeleh ayat aku ni. Adehh. Patut lah karangan aku merapu gilo. Hahahaha. Semua nak huruf berdouble-double kalau tak berdoube tak sah. HAhahaha.

8/12/2015 - Selasa.

Alhamdulilah. Kami bertolak ke Kantin Hospital Miri jam 7:30 pagi biasalah tunggu abang aku siap singkat rambut kemas beg apa semua memang slow. Mandi berjam-jam dalam bilik air. Eee. Kalau dekat rumah tak ada hal dia buat perangai macam ni. Twins aku dah awal turun ikut ayah aku angkut barang memang sah anak ayah sorang ni grr.. 

Dah masuk kantin aku order nasi goreng apa tah. Then air teh.. tapi ngek hampaa aaa. Air teh tak ada gak.. terpaksa aku hirup air milo masih panas tu pun kena pakai straw nak cepat kononnya. Hahahaha.

So masuk hospital tunggu doctor panggil twin ikut giliran. Bermacam-macam orang aku tengok. Hahaha. Ada yang duduk memerhatikan gelagat kami. Mungkin diorang tengok kami cam orang jauhkan kot. Hahahahah..

Dah lah lama. Mengantuk aku bagitahu mama

''Mama jalan sana jum''

Mama aku balas

''Nanti ayah cari duduk sini je''

Aku pun pasrahh haihss..

Habis checkup pukul 9 . datang pukul 7 pukul 9 baru habis. panas punggung duduk kk..

Habis tu.

Kami turun ke Bintulu.

*Bersambung*


Nota kaki : Aku update dah lama dah sebenarnya. Tunggu masa nak publish. Edit-edit sikit. Disebabkan kemalasan aku ni haaa..

-Jordan Tetap Di hati-