" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Throwback : Orientasi Tingkatan 4
Wednesday, January 13, 2016 | 8:32 PM | 0Comment




Assalamualaikum.

Hari kedua orientasi Tingkatan 4 . Hari Jumaat ada majlis penutupan untuk Orientasi. Hahaha. Kawan bagitahu aku.

''Weyh Fiqah, kau jadi MC jumaat ni. Cepat tulis nama. Pastu MC lelaki Afdlin'' 

Aku pun cubit tangan dia.

'' Ngek kau tak hingin aku woii. Dah orang kirim salam dengan dia tadi.''

Hahaha.

Eleh. Aku bukan tak suka. Jagalah perasaan sikit. Huhu. Kalau dalam group aku. Aku seorang je tak 'bercouple' sebab aku ni entah. Suka buat hal sendiri.

Siap ada orang tanya

''Kau tak bercouple tak bosan ?''

K soalan famous pernah jumpa. Tapi aku tak nak jawab. Biar diorang tahu betapa 'bebas' nya diri aku tanpa orang lelaki kehkeh.

Walaupun perasaan ada. 

Aku tak mampu nak bagitahu biar dalam doa aku luah. Sebab aku takut. Bukan yang sepatutnya yang aku jumpa 'one day' biar aku pasrah. Dan menerima Qada dan Qada' Allah.

Jodoh. Ajal dan Pertemuan hanya Allah telah rancang yang terbaik. Heh. Aku tak nak dekat sesiapa cuma entah la~

Aku tak pernah berkawan dengan lelaki. Kecuali waktu 'cinta' dulu. Bukan sekarang #JanganKecam tapi , perasaan itu hilang selepas hadirnya orang yang aku tak kenal then bagi ilmu itu dan ini. 

Alhamdulilah. Aku cuba. Aku istiqamah walaupun terganggu. 
Hahahaha. 

**

Aku merepek. Nah aku snap sikit-sikit program dan apa yang aku catat waktu orientasi. Hehehe. 



Waktu belajar ._.


Selepas SPM.

Orientasi bermula 12 Januari hingga 15 Januari 2016.

Hari Khamis di kehendaki membawa buku teks dan buku latihan ikut jadual PdP di sekolah atas sebab guru kauseling ada hal. Kami pun belajar esok. Hahahaha. 

Penutupan pada Jumaat selepas ceramah Polis. -.-

-Jordan Tetap Di Hati-