" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Sesat
Sunday, August 14, 2016 | 9:46 AM | 0Comment

Assalamualaikum. Salam Minggu cik kak cik bang sekalian. πŸ’
Hari ni konon nak ikut mak pergi pasar. Tang tetiba perut kelaparan dengan nyanyian sangat merdu selepas bangun tidur πŸ˜‚ Lepastu, bangun terus pergi dapur malas rasanya nak membuka 1 per 1 almari mencari makanan πŸ˜‚ sebab apa ? bila buka 1 per 1 penuh dengan tupperware. πŸ˜œ Jatuh cinta dengan tupperware rupa-rupanya mak aku ni πŸ˜‚ haihh malas nak kisah. Kahkah. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Semalam aku dan family jalan ke Mall baru buka. Tapi abang aku tak ikut dalam masa yang sama sebab masih main badminton πŸ‘€ 

Dah sampai depan Mall tu . Banyaklah orang selfie dekat nama Mall tu. Nama Mall tu MR D.I.Y πŸ˜‚ nak panggil macam mana eh ? Nama ni . πŸ˜‚πŸ˜‚ 

Kami merayau dulu dekat tingkat bawah 'Ground Floor' kononya tek. Lepastu naik tingkat 2 . Bapa cakap ''daripada kita guna lift baru kita guna tangga bersenam sikit'' so kami 3 ni ikut cakap dia. 

Dari tingkat 1 sampai tingkat 3 semua bilik nak naik tingkat berkunci. Semua dah rasa panic kan. Jadi dengan cepatnya aku turun ke tangga selepas kami naik tadi. Alhamdulilah. Jumpa then aku jerit 

''Mak, bapak , adik ni dia lift. '' 

Bapa aku dah berpeluh turun naik. πŸ˜‚ biasalahkan, mall baru buka bukan nya nak buka pintu tangga --' ingatkan macam dekat mall mana-mana tempat yang aku jumpa.. Walhal ini tidak sama... Haha

Part paling best. 
Ada sebuah family ni pun keluar lift tingkat 2 . tertanya-tanya
''Mana kedai ? ''
Pastu diorang masuk lift balik. Kahkah. 

Sekian cerita aku dipagi hari πŸ˜