" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Aku Terpaksa
Sunday, September 25, 2016 | 8:56 PM | 0Comment

Assalamualaikum. 

Hari ni aku on wechat entah tetiba hati tergerak nak on wechat guna laptop twin. Laptop twin aku ni semua ada apps khas untuk on benda macam tu. Tu laa ayah tak nak beli phone. Takut kami dua twin lalai. Hahaha. 

So, 
Aku on. Dah bersarang punya wechat tu. Wechat keberapa entah. Last post 17/08 tarikh lahir aku. 

Post pertama : 

Aku pun buat moment macam ni.

'' Aku hanya mampu menasihati dan menegur. 

  Aku tak mampu untuk menghakimi sesiapa. Biar Allah swt menghakimi segala-galanya.

  Biar kita lihat siapa yang betul dan salah.

 #Fihifzillah
 #SisNakFly  '' 

Post kedua : 

'' Perkara dah lepas, lepaslah.
  Perit nak lupakan doakan. 
  Allah uji sebab sayang'' 

Tetiba chat masuk dari someone. 

''Ui piqah'' 

Aku apa lagi syok nak layan dia sebab lama dah tak tegur. 

''Pa kes?????''

Dia replay 

''Alu lah'' k ni lawak aku baca. 

Aku replay balik. 

''Hahahaha.'' 

Someone replay 

''Sihat?''

Aku pun replay

''Alhamdulilah sihat selepas sakit. Kau?''

Someone replay

''Sihat. Sakit apa?''

Aku replay

''Sakitkan penghapus dosa''

Tiba-tiba dia replay chat aku cakap macam 

''Kau rindu aku tak ? ''

Aku pun replay 

''Tak mampu nak rindu orang. Sakit kott''

Someone replay

''Tipu''

Aku pun replay

''Betul :)'' 

Dia senyap. Tak replay apa-apa. Mungkin kecewa. Mungkin sedih aku jawab macam tu. Aku pun memeriahkan ruang chat.

''Em, exam nak dekat mohon doa. Aku jarang on wechat dah. Maaf''

Someone replay

''Okk'' 

Pelik! Pelik! Aku acah-acah nak off wechat

''Byee. AKu nak off. Take care Assalamualaikum hahahaha''

Someone replay

''Byee Walaikumussalam''

Nampak sangat kekecewaan. Aku pun replay. 

''Kau rindu aku ka?'' 

Dengan bangganya someone jawab

''Aku rindu kau *emoji sedih*'' 

Tanpa sangat. Aku replay lagi

''Sebenarnya aku rindu kau juga. Tapi aku nak elakkan. Hati manusia ni berubah-ubah laa.. kawan kan kawan'' 

Cemtu laa. aku chat .. Pastu dia gitau lagi 

''Aok bha.'' 

Aku pun memang nak off cakap macam ni 

''Klah, Aku off dulu. Bye Assalamualaikum. Maaf menyakiti''

Someone pun jawab

''Walaikumussalam , xda sakit *emoji senyum*'' 

Nampak sedihnya disitukan? Hmm. Aku tak ada niat nak buat dia macam ni sebenarnya. Mungkin dia menaruh harapan untuk aku tanpa aku sedar. Ada waktu tu aku suruh dia delete pic aku ada dekat moment aku .Aku ni jenis tak suka bila lelaki post gambar aku. Haih!

Tengok wall dia dah kemas. Tak ada gambar aku dah. Hahaha. Alhamdulilah.. 

Aku buat semua tu nak jaga ikhtilat aku. Aku trauma+fobia kenal lelaki pernah dipermainkan. 

Maaf eh. Maaf sesangat. Nanti aku akan bagi kau link blog ni. Kau bacalah. Disinilah aku menulis segala-galanya. Walaupun BM aku fail. hahahaha.. 

Thanks pernah hadir dalam diri ini. Aku buat semua ni bukan aku ada lelaki mahupun aku dah berchenta dengan orang lain :)) Tapi aku nak jauh dari lelaki. Heh!

Maaf Mr.A's take care. I miss you a lot tapi sebagai kawan laa :)) Xnak lebih-lebih. Pray for Me :) Keep my name in u'r du'a. Happy always! Jangan sedih-sedih. Heh! 


Thanks for everything!
Jangan benci aku lepas ni. Aku tak benci kau :) Aku anggap kau kawan. Ada jodoh untuk kita dua. Kita laa tu.. Stay strong. Stay healty ! :)) 

Allah sentiasa bersamaMu. Moga dipermudahkan segala-gala urusan kau :)) hm.