" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Teringat sesuatu.
Sunday, September 18, 2016 | 12:37 AM | 2Comment

Assalamualaikum. Hari terakhir untuk berjaga seperti burung hantu. Hahaha.

Tadi aku ask punya ask macam ni.

''Akak, dulu ada someone ni acah-acah suka fiqah. tapi dia curang dekat fiqah dia siap tulis dlam surat yg dia syg fiqah. then one day fiqah dpt tau. fiqah minta putus then dia cakap dia tak sayang fiqah hancur betul'' 

Dari situlah aku start ingat someone yang aku kenal dekat google+ tegur aku dulu. First memang tak layan. Sampai dekat wechat dia add. Aku approve je laa. Hahaha.

Nak jadikan cerita. Aku ter'cerita' dengan hakak nii.. Hahaha.


Dulu aku pernah kenal someone maybe waktu form 2 kot. Lupa. Dia ni suka usik aku. Dia siap nyanyi lagi. Hahaha. Aku terhiburlah. Dah lah suara cun. Cis! hahaha. Dah lama kenal, wechat aku pun bermasalah tak leh buka apa semua. Sampai ke hari ini. Hahaha. Sedih? Sedih siottt. Sebab banyak voice dia send dekat aku. Hahaha. Waktu dia di warded dia sempat voice aku .. voice dengan nyanyian apa entah lupa dah. Dia pernah minta aku letakkan gambar dia dekat dp wechat aku. tapi aku tak nak. Hahaha.. Lama betul aku tak contact sampai aku dapat berita yang dia dah meninggal. Dia memang sakit. Huhu

First memang tak percaya :) 
Tapi aku terpaksa percaya lah. 
Sebab apa?
Allah sayangkan dia sangat-sangat. 

Sekarang aku teringat dia. 
Tak tahu kenapa. 
Aku cakap ''Mungkin kau rindu dengan orang yang pernah hadir dalam hidup kau semasa kau masih bernafas'' 

Itu aku cakap dengan hati. 

Hakak itu pun ask

''Dik, kuat k kuat. ''

Aku tetiba teringat. Memang dia dah lama tak ada. Tak tahu macam mana aku dapat nak ingat balik kisah ni? hahaha..

Hakak tu ask balik

''Awak sabar. ''

Hahaha. Memang lawaklah! Lain yang ditanya. Lain yang jadi. Hahah

Ada hikmah laa. 

Aku pun ter'rindu' dia. Haha. 

-Damailah Dikau DiSana-
-SisNakFlySangat-