" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Crush
Wednesday, November 23, 2016 | 4:47 PM | 0Comment

Tetiba rasa nak bercerita pasal crush hari ni. Lahai pyqah apa mimpi kau ni nak buat entry pasal crush. crush kau dekat kampung tu hah. jumpa lah. k pyqah sedang merepek sila jangan membahan macam kawan aku kahkah.

Lama tak tengok muka crush aku semenjak dia transfer yahyah pyqahh memulakan bicaranyaa. sila kecam berjemaah. Hahaha. Sebenarnya, dalam beberapa hari ni kerja aku duk download lagu je --' sampai rasa ''waa. line laju download banyak-banyak lagu. Lagu nasyid luu.. lagu jiwang tu leklek.'' hahahaha. yaAllah afiqah, tak sedorrrr kee. nak espyeemm next year? nak main-main? adehadeh. back to the point

Aku ada sembang dengan crush face to face tapi di teman oleh kawan sekepala dengan aku juga. Waktu tu mula la nak kenal tapi aku tak kasi soalan pun dekat dia --' yang banyak tu haa. kawan aku sorang. Sebab aku ni jenis malu. duk senyap-senyap je laa tepi dia. Baru sehari kot --' 

Hari kedua tu, aku 'agak' malu, p panggil dia 'lilin' kahkah! yaAllah cute je nama tu . cute ke? bagi aku lorh! hahaha. aku suka main lilin bila tak ada elektrik. Aku main putih lilin yang jatuh tuu. haha .. dia pun panggil aku pikachu yah koo.. bermula situ rasa 'selesa' biasalah crush dalam diam mana orang tahukan? hahaha. terrbaikk.. 

Jadi, sekarang sembang dekat wechat je aa. ok gak tu. p agak memainkan perasaan hati gak waktu ni :( tak tahu laa. dulu dia pernah cakap ''you are my pikachu'' waktu dia cakap macam tu , waktu dia gurau dengan aku yang dia dah couple 2 bulan. T^T sedih aku waktu tu. tak tau. give up plus move on sekali gus aku waktu tu, walaupun sukarr --' ''lepasni aku tak nak berharap dah dekat dia'' walaupun perit nak lepaskan? Hahahaha. 

One day, aku buat account baru. Aku dah tak sanggup dengan permainan ni kan, aku pun buka account lama then buat chat panjang lebar. Dalam masa terdekat tu dia reply chat aku. walhal aku tengah on the way nak delete account. akhirnya aku dapat delete juga waktu tu. yeyeye. 

Happy. Pastu aku on laa account baru tu dengan kegembiraan tapi hampa --' kawan aku p kasi id wc baru aku kat dia then kawan cakap 'pyqah kau salah faham dia xda couple pun' yaAllah apa nii .. apa semua ni.. serabut waktu tu .. rasa geram, rasa nak menangis apa semua bila kawan chat aku cemtu then paling terkejut lelaki tu chat aku. aku tak add dia. aku biarkan dia chat secara cem naa ehh. walaupun belum jadi friend list dpt chat gak aa. gitu. hahaha

Waktu tu laa dia cakap 'aku suka kau' hm. sedih derk. walhal aku suka dia juga πŸ’• tak tau nak gembira ke apa. ''Crush dalam diam suka kita balik'' tak ke nayaaa --' hahaha. pastu aku pun cakap ''kita kawan'' n yeah! kawan aku banyak sokong, korang dua 'sweet' haih! macam-macam. 

Dulu tak cemni, sekarang cem dah berubah ntah. aku ke dia yang berubah. aku tinggalkan dia 3 hari nii.. aku nak tengok dia perlukan aku waktu bosan ke? dulu ada dia send voice 'miss you' sekarang tak ada. πŸ˜”πŸ˜” sedihh nyaa. ntah. rasa nak lari jauh-jauh macam dulu. bila tak macam dulu.. kawan cakap ''bertahan laa. mungkin dugaan. walaupun berjauhan''

2019 last dia belajar diploma welding --' tersilap laa. dia kata ''3 tahun lagi aku nak habis belajar'' so? biar dia sendiri tahu. Hahahaha. Ok sekian. Hahahaha

Rindu dia sebenarnya. Hm. Kbye. Xmau sedih-sedih. Hahaha.