" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Teacher to be | Tak lari melakukan dosa | Insan biasa | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Jubah Konvo
Thursday, November 24, 2016 | 10:56 PM | 0Comment


Assalamualaikum. 

Sebelum sekalian-sekalian orang menanyakan kenapa aku tetiba buat tajuk pasal 'Jubah Konvo' ni. Aku tak tahu nak explain macam mana dekat korang ni. Sebenarnya, niat tahun depan nak guna jubah konvo macam ni. Tahun depan last sekolah di sekolah menengah lepas aku tanam anggur lah tunggu result SPM. Niat nak guna baju ni then ambil satu gambar sebagai kenangan. 

Nak buat macam mana? 

Sekolah aku bukan buat majlis kecemerlangan pelajar guna baju cemni. sedih nyo. jadi, angan-angan aku punya kabur. rasa nak nangis. mana tak nya. sekolah orang dak-dak form 5 semua guna baju konvo cenggitu haa. Sekolah aku? Baju sekolah je kot --' tak pun dak-dak diberi anugerah khas je dapat guna baju tersebut. Mana adil , mana aci la weyh! pyqah nangis pyqahh nangis sila pujuk hahaha.

Aku pun tanya mak 

''Kalau lah tahun depan dapat guna baju jubah konvo kan best . teringin. sebagai kenangan''

Mak pun cakap 

''sekolah abang pun guna tapi bayar RM100 abang STPM next year''

Wah, mahal nya. Hahaha. Aku pun senyap tak terkata dalam hati cakap macam orang 'cerdik' sangat. 

''Pahal baju tu mahal namatey. pakai waktu graduasi je kot. tak de aku nak koyak baju tu'' 

K punya ayat kau fiqah minta kena penampo sebijik . By the way , next year kami 3 beradik berperang depan kertas. Abang STPM kami dua pulak SPM haa. Amacam? Tiga-tiga nak graduasi dalam masa yang sama tahun depan. 

Lepstu, aku pun tak mampu nak bayangkan apa terjadi tahun depan. Akhirnya aku pasrah. 

''Tak apalah, nanti aku dekat Universiti je aku guna baju tu. Bila aku dah habis sem first hingga last n aku lulus semua exam dan akhirnya berjaya siap campak topi lagi'' 

K angan-angan aku tu cem ntah. yah sabar yaa. 

Chawlu, pape roger k. stalker sekalipun .. Btw, aku rindu kau :( uuuu.