" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Too Much Information
Thursday, December 8, 2016 | 12:52 AM | 2Comment


Beberapa hari lepas aku dapat tag dari blog Liyana pasal TMI ni. Aku baca lah sampai habis. Amboi 50 question kott zZz . Aku pun fikir tak pelah nanti-nanti aku buat tunggu mood 'rajeeennn' ni p menaip blog. Mana tak nya , aku dah start malas nak menaip waduh-waduh panas nii . blogwalking orang punya blog dah malas. So, mulai hari ini, aku akan share link entry aku dekat facebook. muahaha! First tyme kot . eh . bukan-bukan first tyme, kali kedua . Hoho~ So, soalan TMI ni dalam bahasa english . Aku tak 'pro' sangat bahasa english tapi aku faham aa sikit-sikit maksud dia. Jadi gini laa , question in english , answer in malay haa gitu-gitu. Muahahaha~ 



Q1 : What are you wearing?
Cuti ni tak pergi mana-mana, jadi aku duk rumah guna t-shirt biasa. Biasa-biasa cem pa eh, tshirt macam kita nak keluar main dengan budak-budak haa gitu. Em, tak suka jersi bola sepak kahkah~ bila peluh yaAmpunnn. geli rasa k . hoho . 

Q2 : Ever been in love?
Pernah. Dulu je waktu form 2. Sekarang ni still jadi 'Doktor Chenta' . Bak kata orang 'Doktor Chenta selalunya single' kahkah~ yeah! betul la . Entah kenapa aku tak nak berchenttaaa bagai nii . hoho . 

Q3 : Ever had a tribble breakup?
Eh pernah, surat chenta kantoi ngn cikgu waktu form 1 then terus break muahaha~ #kenangan jangan diungkit kahkah.

Q4 : How tall are you?
Ya Allah, ketinggian pulakk nak dia tanya hahaha. 150cm . opss pendek nyoo . huhu . 

Q5 : How much do you weight?
Last check tyme outing beberapa bulan lepas . erm 49.1 kg grrr . hoho . obes ke ? huhu . so waktu cuti ni meningkat ke idokk biar je laa hahaha

Q6 : Any tattoos?
Dalam Islam HARAM buat tatu . 

Q7 : Any pierchings?
Since tahun 6 aku pernah buat pierchings ni kat telinga. Pastu tertutup sendiri sampai sekarang takut nak letak anting-anting dekat telinga yoo. huhu.

Q8 : OTP ?
Fattah Amin dan Neelofa? Kahkah~ idk laa huhu . 

Q9 : Favourite show?
Kalau tengok depan-depan tu tak pernah lagi . Cukup kita main search dekat utube n tengok sendiri kehkeh~ 

Q10 : Favourite bands?
Westlife , Akim and the majistret ( betul ke idok tak tau ) , UNIC , HIJJAZ , SAUJANA semua group nasyid. yaAllah best . chiachia.

Q11 : Something you miss? 
Rindu nak outing. Rindu nak jumpa kawan-kawan jalan sama-sama. Next year tak ada dah, sibuk dengan SPM semua huhu . 

Q12 : Favourite songs?
Lagu aku ni kekadang ada jiwang ah. Westlife - season in the son / i have a dream , Fiona Fung - A little love , Aishiteru , Sedalam-dalam rindu , suara ku berharap , menahan rindu , Because of you . 

Q13 : How old are you?
16 tahun 4 bulan . yuuu. 

Q14 : Zodiac sign?
Oh , tak ambil tahu pun . huhu . 

Q15 : Quality you look for in a partner?
Wajib ada ! Jujur , amanah , ikhlas 

Q16 : Favourite quotes?
''Kita hormat orang , orang pun hormat kita''

Q17 : Favourite actor?
uyoo . benda nii tak layan sangat cerita / drama pa semua ni jadi , tak tau sapa nak di favourite kan huhu ~

Q18 : Favourite colour?
Purple + Black . huhu

Q19 : Loud music or soft ?
Soft music . Sebab nak betulkan BI aku ni haa. nak spm ni woo . 

Q20 : Where do you go when you're sad?
Jumpa kawan? p cakap ngn dia or pendam sendiri. Tak pun g pantai laa. pantai banyak ketenangan huhu

Q21 : How long does it take you to shower?
Tak tengok jam pun berapa minit mandi . Haha . kalau waktu sekolah lewat bangun dalam pukul 6:20 gitu . Aku cepat-cepat mandi . sebab sebelum 6:47 dah duduk dekat tapak kalau tak perhghh! malu derkk berdiri depan pelajar-pelajar senior/junior . huhu .

Q22 : How long does it take you get ready in the morning?
Kalau slow-slow memang memakan masa banyak lahh . 20 minit . Lebih pun 10 minit pun cukup untuk bersiap. hoho . 

Q23 : Ever been in a physical fight?
uuu. tak pernah . hati perempuan kan lembut bagai tisu cepat je nangis. huhu . pastu ada orang pujuk ehh diri sendiri je pujuk hoho . 

Q24 : Turn on's?
Minat budak-budak , sanggup layan kerenah budak-budak hahaha. pastu , bersopan santun , hormat , 

Q25 : Turn offs?
Kurang hormat kepada orang tua , tidak menerima betul-betul nasihat seseorang , membuat sesuatu benda tanpa keyakinan.

Q26 : The reason I joined Blogger?
Membuang kebosanan , menulis itu lebih baik mengeluarkan idea-idea yang banyak bersembunyi cehceh . pastu , mengisi waktu kita untuk bercerita or mengkongsi cerita kepada sesiapa pun yang sudi membaca. haahaha

Q27 : Fears?
Kehilangan seseorang yang aku sayang , kematian , org bagi vdeo orang jatuh dri bangunan ke apa ke please laaa hahahaha. erk . cerita hantu . huhu ..

Q28 : Last thing that made you cry? 
Benda kesayangan aku hilang . Tak tahu bila benda alahh tu hilang . menangis-menangis mencari hahaha lews. akhirnya jumpa kehkeh~ sis pun hooorrraayyy .. 

Q29 : Last timed you said you loved someone?
Berbulan-bulan lepas aku cakap aku sayang dia kahkah~ ehh aku rindu je . tak sampai sayang . em. setiap kali chat kawan ayat last sebelum end convo akan cakap ''tak pernah tak sayang .... '' gitu jaa. hahaha

Q30 : Meaning behind your blog URL?
Pertama kali buat blog yaAmpun baca nama , ada nama ''nurulafiqahjullkanaine.blogspot.com'' ''mydiary.....'' ntah aku berapa ingat. Bila dah reti sikit aku tukar URL blog jadi ''siikiidaall.blogspot.my'' sebab aku kidal kahkah~ URL ketiga aku tukar sampai hari ini , ''misspurple17.blogspot.my'' maksud url blog aku , aku ni minat warna ungu , tak tau cem mana , nampak colour purple aa jaga bersinar-sinar mata. hoho . manakala 17 pulak . tarikh lahir aku 17082000 hahaha. 

Q31 : Last book you read? 
Captain Nobody . Novel tahun depan untuk form 5 huhu 

Q32 : The book you're currently reading?
Kemungkinan akan membaca mana-mana buku-buku lepasni tak tahu apa tajuknya ikut mood laa hahaha

Q33 : Last show you watched?
Miracle in cell no.7 

Q34 : Last person you talked to?
Mak . Aku tanya 'pahal bau ayam masak hitam ni bau macam masakan ketam' hahahahaha

Q35 : The relationship between you and the person you last texted?
Kawan baik aku . Ahli group PDHSS #Azwa #Spongebob . Dia bakal pergi . 8/12 result perpindahan dia keluar. Huhu . 

Q36 : Favourite food?
Aku ni mana-mana makanan aku sumbat masuk mulut . Kalau dekat sekolah aku selalu beli mee goreng. Hoho . masakan makcik kantin sedap yoo . Kalau order makanan dekat kedai aku pilih nasi ayam . Pastu dekat rumah pun cem ah . makan . asalkan kenyang . Haa gitu. Hoho

Q37 : Place you want to visit?
Weyh! Banyak tempat aku nak travel uuu . kalau laa angan-angan aku jadi kenyataan yaAllah syukur aku . Aku nak pergi teroka seluruh malaysia , jordan , mekah , madinah , mesir , kota chenttaaa , kota london , singapore . yaAllah banyakk . Hahaha

Q38 : Last place you were? 
Kampung Nenek Sebelah Mak . Hahaha . 

Q39 : Do you have a crush?
Yayaya~ aku mempunyai seorang crush . tapi rasa nak move on dengan crush ni . yaAllah . rindu kau sangat-sangat em em . huhu~

Q40 : Last time you kissed someone?
Ohhooo~ tak ada. 

Q41 : Last time you were insulted?
Erk, tak ada . Heheh~

Q42 : Favourite flavour of sweet?
Gula-gula eh ? Gula-gula kan manis huhu~

Q43 : What instruments do you play?
Belum ada lagi. Huhu. 

Q44 : Favourite pieces of jewellery?
Barang yang ada pin , cincin tapi paling best aku beli cincin harga RM 2 . kahkah . cincin tu macam cincin asli laa yang mahal . tapi hakikatnya pergh . 2 henggett jaa. 

(Zoomkan)
Q45 : Last sport you played?
Main badminton dekat sekolah beberapa bulan lepas. Hoho. Waktu pj je laa. Aku bukan reti sangat nak main badminton kahkah~

Q46 : Last song you sang?
Harus Aku - Sufian Suhaimi .

Q47 : Favourite chat up line?
selalu end convo selalu cakap 'sayang kau' haa gitu je ah. hahaha. 

Q48 : Have you ever used it?
Yups, guna untuk last convo cemna nak tido ke apa . itu baik nya hahaha. lews. 

Q49 : Last time you hung out with anyone?
Twin aku hahaha. Dia ajak cari pokemon hahaha ngek~

Q50 : Who should answer these question next?
Nak aku tag ? Haa gini laa , siapa ada baca yang ni sila buat sekali macam ini ye :) Hahaha .

OkeyH! Done menjawab segala-galanya hahaha. So, yang seterusnya sila buat ye . hoho .