" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Siapa tak malu
Monday, January 23, 2017 | 3:41 PM | 0Comment


Assalamualaikum.

Lama tak mengupdate blog bukan kerana tidak menyintai blog lagi kerana kekangan masa dan kekangan idea untuk menaip. Banyak sangat berfikir for future. Boleh buat aku rasa menangis tiap-tiap hari . tapi bila diingatkan kata-kata orang 


''stay strong , biasalah zaman belajar . nanti rindu''

Haha! aku pun oh ! okeyh! babeh! thanks for advise . hahaha . aku kalau dah give up rasa segala-galanya hancur tapi aku tak nak give up terus derk! biar aku teruskan hidup dengan kejujuran . cehh!

''be yourself because yourself can make you strong , maybe any person can give any advise but yourself can accept or not ?'' 

Okey! Tetiba nak buat entry in english + in malay! sebab ini je cara aku nak belajar kahkah! rasa dah berjinak-jinak nak memasuki dunia BI nii doakan ya!. Hahaha.

Jadi hari ini aku update bukan pasal kehidupan pembelajaran aku di sekolah ! Tetiba kisah seorang lelaki ni . Aku tak nak ah orang bagi aku ayat


''heh pelajar senior tunjuk perangai gedik dengan pelajar junior''


hakalah! aku jenis malas nak tunjuk 'taring' because aku ni jenis em pendiam p yaAllah bising namatey sampai cikgu bawa bergurau . entah pape kerja aku ni dekat sekolah duk usik cikgu sampai kawan cakap 

''hoii dah lagi tu'' 

Hahaha ! seorang lelaki ni duk mengila panggil nama aku . mentang-mentang ada budak sebijik nama aku . yarabbi . rasa nak serang budak tu . dah lah aku lalu acah-acah je buat kerja ke apa .

Mentang-mentang ah aku ni dak-dak kelas atas tak tau perangai dia ni . Tak tahu apa mimpi aku nak lalu kelas diorang . dah panas plus aku berpuasa juga rini . mood nak happykan diri supaya tak la terasa kelaparan tu sangat en . 


Aku lalu kelas diorang , belakang aku ni ada 2 orang budak perempuan . tetiba lelaki tu dalam kelas duk panggil 

''hasmaman'' 

aku ni tunduk first jalan , tetiba terangkat kepala . gila do! perasan namatey aku . tahan senyum tahan malu aku . walhal orang tak panggil aku . rasa nak recall minda aku supaya balikkan masa tu tadi . yaAllah hadeh-ii . 

lelaki dalam kelas tu senyum ja . hadeh-ii . 
Aku cakap ah dekat kawan siap flip tudung . hadeh-ii . 
Taktau nak explain dengan diorang apa perasaan aku malu waktu tu . hahahaha. 

Bye! Free aku update balik eh . rindu ? ahaha