" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


STPM 2019 | 18 |Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Berhenti Berharap | Future
Friday, August 25, 2017 | 10:05 PM | 0Comment


Assalamualaikum . Hi . Holidaysss guyss ! perghh ! Hahaha .Alhamdulilah sudah tiba masa untuk memblogwalking dan melawat siap terbang mana-mana blog untuk 1 minggu lebih cuti ini. 

Memandangkan trial start 2 minggu selepas buka sekolah yeay! mungkin aku akan berhenti menaip mungkin sampai spm atau tak ? Wallahuaallam. Tak tahu nak cakap apa, tinggal berapa bulan lagi nak SPM aku still cemnni hahaha . masyaAllah . malas nak bebel . Tajuk di atas tu haa membuat aku tak sabar nak cerita. Haha.


Mungkin dalam bulan 7 sampai sekarang aku fikir betul-betul kalau aku sayang dengan masa depan biar aku focus dengan SPM , lepas SPM lantaklah nak tidur nak jadi burung hantu ke apa ke , asalkan benda berfaedah mak pesan ''jangan tinggalkan solat'' abang pulak ''aurat tu jaga'' so ? jangan membantah demi dunia dan akhirat inshaAllah allahumaAamiinn. 

Yeah! Aku ada draft something dalam blog ni , ada 2 draft tapi aku takkan sesekali publish kecuali ada yang menganggu keadaan blog ini tidak seperti dahulu. 2 draft tu semua berkisar tentang 'dia' and yes! aku minat dekat dia dari form 4 dulu sampai sekarang . kahkah ! And , aku rasa aku nak simpan story apa isi hati aku yang aku susah untuk luah untuk human in world ini . heh ! jadi simpan dekat sini lebih baik hoho.

Beberapa menjak 2 3 menjak la , yeah ! aku rindu sesangat dekat dia tapi kawan cakap pergi chat bagai semua tu , tapi aku tak nak buat sebab aku ego. Ego dengan perasaan aku ada sekarang. Maka, balik dari Uitm lepas, aku chat minta gambar pastu chau sebab dia busy , sebelum chau aku sempat chat gitau ''lama tak ganggu kau , sihat ?'' dia reply ''oklah'' end conversation malas! dah menangis dalam kereta kena tahan. 

Pernah terfikir

''adakah aku yang terhegeh-hegeh tunggu dia ? dulu dia suka kau , kenapa kau tak jawab yang kau suka dia , then kau cakap jadi kawan . sekarang baru menyesal ? bila dia buat macam tu , lelaki ada hati . kau tolak cinta dia , sama seperti kau suka orang lain tapi orang tersebut tolak cinta kau bersebab'' 

Dialog dengan diri sendiri seh! Haa. Maka aku pun fikir masak-masak untuk biarkan semua ini berlalu dengan baik takkan lagi berlegar dalam otak aku. Kekadang benda kecil ni boleh buat aku menangis dalam diam. Malam pun aku boleh menangis. 

Rindu nak yang dulu tapi aku tak berkesempatan nak sembang macam dulu. Dia ada life sendiri , aku ada life sendiri . biarlah. biar aku serah pada takdir kalau betul aku terima. kalau bukan , aku pun tetap terima kerana apa ? Perancangan Allah lebih baik daripada perancangan seorang HambaNya. 

Biarlah, aku berhijrah dengan sebaik-baiknya , istiqomah dalam melakukan apa jua. Doa untuk dia, untuk semua tetap ada :) 

''Letak tangan dekat dada sebut nama dia dan baca al-Fatihah untuk hilangkan rindu'' 

Aku tak kisah, 
Harapan aku hancur sekarang. 
Jangan waktu aku dah bahagia harapan aku saat itu. 

Tak faham hati aku, tak apa. 
Aku tak minta orang fahamkan aku. 
Aku ada life
Semua orang ada life sendiri tak payah nak diganggu :) 

Nak orang fahamkan kau, biar kita fahamkan orang. 

Adil sama adil gituu . ya, kawan sekeliling semua couple kecuali aku seorang yang tinggal diorang cakap 

''pqah seorang tak couple dia bodyguard kita'' 

hahaha biasalah orang couple ni susah bagi aku huhu ! 

Suggest untuk relationship silent biar orang tak tahu lebih elok daripada satu bangunan sekolah , rumah tahu siapa buah hati kau , siap dengki lagi . baik tak payah hoho !

Maaf! kehkeh !

Bye!