" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


STPM 2019 | 18 |Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





SCHOOL HOLIDAY | TRIAL AROUND THE CORNER | HOMEWORK
Tuesday, August 29, 2017 | 9:33 PM | 4Comment


Assalamualaikum coming back yezaaaaaaa! 


Jangan disangka waktu cuti sebegini boleh duduk goyang kaki, jadi burung hantu 24hour, jangan harap nak jadi budak honeymoon. Hidup belajar susah nak honeymoon sekarang. Bangun jatuh itu je dia tahu akhirnya bangkit sendiri dengan kejayaan. Huhu. 


So, aku baru dapat satu berita, kawan sekolah rendah 2012 nak buat reunion di pantai kawasan kampung aku. Aku fikir dulu, 

''homework banyak, raya nak dekat walaupun bukan raya aidilfitri, trial pun lepas cuti ni dah buka so? tak apalah tak ada rezeki''

siapa tak rindu kawan sekolah rendah, bagi aku buat selepas SPM lagi bagus waktu itu semua ada hidup dekat kampung sementara tunggu result bulan 3 2018 nanti. Cadangan jerkk!  aku malas nak bantah apa-apa bukan hak aku. Yang kawan aku sorang ni sengal dah tahu nak trial p join buat reunion dah kenapa hahaha

Tak apalah. Orang nak cakap aku pentingkan homework daripada reunion. Haha I don't care.! Prinsip aku , siapkan homework bergunung baru boleh main atau jalan-jalan ciyaa! 

Aku buat homework sampai lupa nak makan. Huhu ! Kali ni macam aku plan nak diet walhal aku punya sibuk hadap buku. Mengantuk tidur tak kisah dunia luar. Dunia mimpi perlu dipermainkan dulu. 

Bagitahu mak, 

''2 hari tak makan nasi patutlah rasa lain''

''mak tak suruh kamu hadap buku je, orang makan la takkan nak hadap buku je''

Aku dah bingung. Raya Korban 1/9 , tinggal berapa hari je lagi en ? Aku takut bila aku dah balik kampung lupa dengan homework yang aku tinggalkan. Dah la nak trial ni . Aku takut sangat-sangat huhu. 

Aku nervous. Aku target 2A je untuk trial ni walaupun tak pernah dapat A pun dalam mana-mana exam huhu . Allahu, permudahkan. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hati perlu kental sis, 
Berapa hari ni sambil buat homework hati sayu je. 
Nak menangis je keje. Huhu entah kenapa haha


Ya, aku ego. 
Aku nak move on. 
Untuk semua ini. 

Sebenarnya esok birthday dia :) aku buat tak tahu. Biarlah dia. Asalkan dia bahagia. Aku tak nak tegur biar ego sesama. Malas dah. Penat :) kalau dia baca ni pun tak apa. Aku tak kisah :) 

Itulah hakikatnya, 
Rindu tu rindu aku dah penat rindu orang. 
Entah ikhlas ke tak rindu. 

Banyak kali aku fikir dia. Terkadang macam aku beria-ria. Syok sendiri. Malu! Sampai sekarang aku hanya senyapkan diri. 

Nak tegur, tegurlah. 
Tak marah, tak bluetick n tak seen. 
Aku nak yang dulu. 
Tapi semua busy ada life sendiri kan ? :) hihi

SEKIAN LAPORAN.

#TrialAroundTheCorner
#SPMbelumgameover