" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





UITM MUKAH | TURN 17 | PDHSS | KEM KECEMERLANGAN 2017
Tuesday, August 22, 2017 | 6:01 PM | 0Comment


Assalamualaikum hello ! I'm back for today not tomorrow i don't know I can update more entry for tomorrow. Pada 17 hingga 19 Ogos yang lalu pihak sekolah mengadakan Kem Kecemerlangan SPM 2017 di UiTM Sarawak Kampus Mukah selama 3 hari 2 malam. Pelbagai kenangan di cipta. 

Walaupun hari pertama penat, kena marah sebab tak nak ikut arahan cikgu nak juga berkawan. Ofcos la, haha kawan tetap kawan bukan lawan oteyy ! So, kena marah bla bla aku pun ikut perintah ambil kawan sorang kawan sama masuk air baa tak nak kawan lain bluerkk ! 

Satu rumah dengan non-muslims dan kami 2 sahaja yang muslims. Huhu. Alhamdulilah hidup gaya asrama rasa nak tinggal situ balik laa ! Nak kem situ balik nak belajar situ eh eh . But bidang or course tu tak di minati oleh diri saya. By the way, dekat UiTM or mana-mana Institusi ada sesetengah tu 'fully english' maigosh! scary ! broken english sekalipun haih tetap nak belajar lantak laa asalkan saya bahagia dengan english saya kan sakai . haha

So, first day memang tak masuk bilik semua busy dengan program first sekali memang mengantuk kena tahan. sana sini kami tuju, lari masuk surau ( xda gambar dekat surau tu ) boleh tahan design depan surau tu memikatkan hati sungguh ! pergh ! rasa wargghh rezeki berpijak di bumi UiTM kahkah ! Maka tercipta kenangan waktu hari jadi sendiri dapat pergi sana huhu . rezeki doo . memang tak sangka perancangan sebegitu ingat orang campak tepung macam dulu haha. kesian kehkeh . pukul 5:30ptg macam tu baru dapat masuk bilik

Roommates SKL 115 . 2 orang tak ada dalam gambar sebab busy kemas barang haha. 

Paling lucu, kami dua ( qama ) kena tinggal macam tu orang pergi makan dulu sebelum mandi sekali qama dah basah sebelah badan sebab dia terbuka air hujan dalam bilik mandi tersebut terus la . kami dua cakap 

''betul ka kita mandi dulu ni ? ke makan dulu?''

''yaya kita mandi dulu baru makan''

sekali dengar cikgu bising dekat luar kami dua tak guna tudung then panggil nama cikgu bila buka pintu pergh sunyi betul haha. 

''cikgu makan dulu ke mandi dulu?'' 

''makan dulu baru mandi''

''macam mana ni cikgu dia ( qama ) dah basah habis ni camna nak makan?'' 

''cikgu bagi masa 5 minit untuk kamu 2 mandi''


Last-last tak makan kami dua. Qama cakap 

''Sorry qah, suruh kau lapar disebabkan aku basah kena air hujan tu'' 

Akhirnya, aku makan gary cheese dalam surau lapar + kebulur dalam kesejukkan mesti lah lapar. huhu ! pastu memang tak selera nak makan aku terpaksa suruh kakak dan abang-abang tu yang bagi nasi dan mee bagai tu. aku memang tak selera rasa nak muntah . haha tak tahu kenapa sebegitu jadi dengan aku , makan malam kuih muih tu pun aku tak habiskan tengok ja muka orang habiskan tapi diri sendiri tak habis . haha . 

Second day, 

Bolehlah, sehari tu penuh sikit hari dengan 1 subjek bahasa melayu. wasehh ! memang sah-sah la dapat cakap macam-macam belajar apa yang tak tahu. I think , terlebih semangat apabila guru mata pelajaran sendiri beri ceramah untuk masa ke-2. hoho ! boleh focus punya jawab apa orang tak tahu hoho ! 

Al-maklum hari jumaat maka, banyak berehatlah di hari itu. Masuk dewan kuliah bersama non-muslims tengok tayangan ''Kanang anak Langkau'' yeah! best-best but aku tidur sebab mengantuk sesangat ambil kesempatan gitu baa ! hahaha tertidur la sekejap tak lama mana tunggu pelajar lelaki masih solat Jumaat. 

Selepas habis tu semua masuk dewan kuliah sebelum ceramah bersama-sama pensyarah UiTM , one more thing I can share , erm, primary school my ambition is pensyarah ! kahkah ! but now , I change my ambition to teacher for subject i don't know kahkah ! but It's secret for meeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! oooooooooooo . 

Masa riadah tu best, masuk dewan punya sejuk huhu . rasa nak tidur. Haha. First riadah tu memang tak nak ikut orang berjoget means senaman ringan gtuuu ! but aktiviti dia boleh laa , best mengesot jalan cari binatang . Saya dapat LION worrgghhhh ! hahaha. 

The last day for riadah ( 18/8/2017) group LION menang ! yeaya . but xda present sedihh ! hahaha tak kisah pun asalkan ada kenangan. tapi dalam group kami ada yang kreatif suka tengok. suka gak p tolong walaupun tengah busy memasing capai sana capai sini. kahkah !

Tak nak bebel banyak-banyak. Rasa tak nak balik dan keluar UiTM rasa nak lagi masuk situ tapi bila? haha. Aku tak minat  dengan course di beri rasa 'grr' 'i dont like this course n blabla'

Terima kasih, 
Birthday dah lepas ( 17/08 ) masih ada yang wish terima kasih banyak-banyak semoga Allah sahaja yang membalas jasa kalian semua. Mohon doa, keberkatan . Nak trial dan nak SPM dah. Mudahan dapat la apa yang saya impikan wasehh ! yeazzzaaaa . So ini throwback semualah ini je sempat di ambil melalui telefon roommates. Haha






#ALHAMDULILAHTURN17
#UITMMUKAH
#PDHSS
#TRIALAROUNDTHECORNER
#SPMISN'TGAMEOVER
#COUNTDAYFORHOLIDAY