" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


STPM 2019 | 18 |Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Faham Perasaan Aku?
Wednesday, December 20, 2017 | 11:34 PM | 2Comment


Memang niat sejak habis SPM aku nak buat cerita dekat 'Wattpad' memandangkan aku kena galas tanggungjawab bila disuruh. Bila nak update, berbagai halangan yang perlu ditempuhi. Terkadang line slow, orang pinjam laptop. Urgh! Yang menyebabkan otak kita tak berfungsi dengan kerana asbab sebegitu. Kalau follow aku dekat IG, muka aku bersepah dipost. Oh yaka? Heh! 

Maka, aku mendiamkan diri dari 13/12/17. Sebab tak ada idea untuk update. Haha! Sekarang aku perlu pulihkan jiwa. Ingat apa niat aku nak buat. Then cerita dekat wattpad banyak kali aku delete. Semua mengarut! Benci. Memang tak layak untuk jadi penulis. Lah! 

Dekat sini aku tak nak membebel. Not in mood untuk membebel panjang. Hrm! Aku rasa aku perlu cari diri aku yang kuat untuk semua :') Bukan sekadar kebahagian eh tang tiba-tiba. 


------ 

Apa erti kewujudan aku dalam diri mereka?
Sekadar persinggahan bila kebosanan?
Allahu, 
Aku banyak kali berfikir sebegitu. 

Akhirnya, 
Aku mendiamkan diri beberapa hari ini. 
Diamkan diri tak nak keruhkan keadaan. 

Aku terasa memang dipinggirkan, 
Dipinggirkan saat mereka tak perlukan aku, 
Busy. 

Nampaknya aku memang selalu 'syok sendiri' 
Setiap kali aku muncul. 
Semua alihkan topik lain. 
Then what ur feel when someone buat kau cemtu? 

Part group ws mesti ada ambil hati? 
Kita manusia selalunya akan ambil hati, 
Bila kita chat then bluetick. 

Bila aku datang senyap. 
Bila aku left bercari.
Entah. 
Aku terasa gila saat ini. 

Ini dinamakan kawan? 
Kata akan berada saat susah senang.
Macam tak ada dalam diri. 
Memang dipinggirkan. 

Aku 'acah' cakap 'takde pape' 
Walhal waktu itu aku menangis semahu. 
Aku selalu rasa diri ini seperti sampah.
Bila diperlukan kutip balik. 

Memang ambil hati. 
Diorang marah aku left. 

''Takkan orang tak layan kau, kau nak left''
''Dalam group ini tak ada istilah left'' 

Okeh! Aku penat drama manusia.
Sakit aku tanggung. 
Takkan benda cemni aku tanggung doh?

Ingat aku tunggul? 
Hidup dekat dunia dipergunakan?

Maka, aku ambil cara diamkan diri. 
Daripada aku keruhkan keadaan. 
Memang aku diperlukan saat susah. 
Dan saat senang, senang campak. 

Memang itu kot hidup aku sejak azali lagi? 
Mungkin kebahagiaan aku kat sana. 
Bukan dekat dunia. 

Kebahagiaan.Hm.

Doakan aku kuat :') Sedih sesangat. 
Entah! Susah nak explain.