" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


SPM 2017 | Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





Halatuju Selepas SPM ~
Sunday, December 3, 2017 | 11:41 PM | 0Comment


Assalamualaikum yey! Semakin bersemangat nak menaip memandangkan aku kena banyak membaca untuk penulisan aku yang tunggang langgang kena kejar dengan anjing nih ! Haha

K baiklah. 

Sebenarnya aku berimpian untuk mengapai matlamat kehidupan untuk menjadi seorang guru dan penulis dalam satu masa yang berbeza. Ceh! Doakan. Jadi, sebelum sekolah tamat pada 21/11/2017, banyak penceramah yang datang dari luar untuk memberi ceramah tentang kehidupan selepas SPM. 

So ini planner aku dari awal tahun. 

Plan 1 :- Jikalau rezeki berpihak kepada aku dapat 5A daripada 7 subjek aku ambil. Aku nak masuk IPG nak ambil subjek pendidikan Islam hahaha sebab aku selalu search pasal IPG ni. Aku nak ambil jauh-jauh pun bukan orang nak kan kan kan. adeyh! dan asalkan aku dapat ajar budak sekolah rendah haha

Plan 2 :- Aku nak jadi isi UPU course Pendidikan awal kanak-kanak yang ajar dak-dak tadika/pra sekolah bagai tu. Dekat UPSI ada T_T jauh. Fly fly high to UPSI lol Hahaha bagai angan-angan nak fly ni. 

'Cuba cari Universiti ada ambil course cemtu kat Sarawak. Tak kisah luar dari tempat kamu tinggal' 

Budak sarawak meh aa. kat mana ada? 

Aku tolak kalau masuk Politeknik dan UiTM. Haha semua tak ada minat dalam tu. Hahaha. Lepastu aku fikir aku ni ambil aliran Sastera + Seni. Orang cakap senang nak masuk U haih! Aku pun tak tahu laahh ! HAHAHA. 

Dalam otak aku ''Adakah aku patut sambung kesenian aku dari basic kepada yang lebih mendalam?'' 

Apa pun terpulang pada rezeki :) 

Dan plan terakhir aku, aku akan masuk Form 6. Cikgu pun cakap masuk form 6 elok kalau rajin menelaah buku. Sini dekat aje form 6. Hahaha. Kalau dapat sambung seni je lah! HAHA. Aku ni entah nak masuk form 6 ke tak? 

50/50 dah sekarang ni weyh!! Mohon result keluar lewat lol

InshaAllah akan isi UPU. dan Plan terakhir mungkin masuk Form 6. Sebab aku dah tolak 2 institusi tu. memang tak nak jejak lol. HAHAHA. 

Apa-apa boleh cadangkan untuk sayaaaa okkk :D time to blogwalking. Sekian.

Cita-cita cikgu. 
Cita-cita penulis. 

Aisehh! Macam-macam! 

HAHA