" F l o w e r "

NRLAQH STORY

Hai Welcome Here


STPM 2019 | 18 |Takkan pernah lari dari melakukan kesilapan | Emeil : nurulafiqah1708@gmail.com





SPM TAMAT | 21.11.2017 | LATE POST
Friday, December 1, 2017 | 3:23 PM | 4Comment


Assalamualaikum Heyyyyy ! Lama sangat tak menaip. Waktu SPM habis memang nak pergi tukar background dan semua dalam blog ni, memandangkan aku tak gheti nak ubah guna yang mula-mula dulu. Maka aku abaikan. Aku cuba type ''www.blogskin.com'' yang aku guna selalu dulu. Dah tak dapat aku pun tak tahu dah kenapa. Aku pun tak tahu nak buat macam mana?

Maka kita kekalkan wajah ini sampai bila-bila [ mungkin ] aku tak tahu. Mana tau ada yang tolong suggest mana link yang boleh buat yang dah disediakan kita perlu edit sikit-sikit. K mohon bantu haha. Aku dah bengang sangat ritu sampai mood nak menaip hilang fuhhh! laju bagai kereta F1 wou! 

Baiklah, 
Memandangkan aku update punya dah nak seminggu paper habis. Hari terakhir pada 21/11/2017 bersamaan hari Selasa. Dari minggu pertama SPM bilik 2 tetap tak tukar. Minggu ke 2 hari ke 2 paper PAI tersilap alkisahnya aku semakin melupai SPM ni. Buka jadual SPM pun tak waktu itu lol. Aku just catat dalam memo pad ceh hotak hang p catat dalam memo pad. Hahaha! Aku catat dalam buku catatan siap dengan tarikh dan paper sekali. Aku ilek-ilek goyang kaki. Jenis student acah straight A's [ Aamiin ] Hahahahah!

3 days left before SPM habis. Hari Ahad. 

''Malas nak iron baju sekolah.''
''Malas nak cuci kasut''
''Aku tak rasa aku dalam realiti ni wey! Aku macam aku mimpi sejak azali lagi'' 

Haih! Aku pun ''hm tak apa la afiqah kau ingat la. 2 bulan lepas dah birthday kau takkan taktau segala moment terindah kau'' lol. Ini gedik namanya ngek! Aku dengan hati yang berat aku pun em aku pun em aku pun cuci lerr ! hahaha.

Nampaknya ayat cerita aku dari mula-mula macam dah merepek habis. Mana taknya aku mengantuk tapi tak dapat tidur. Kau tahu-tahu la aku jenis burung hantu tahap 4 ke 5 aku pun malas nak tdo sanggup stay up sampai pagi ni demi blog terchentaa . rugi ah tak blogwalking blog aku sungguh cantik dengan karya seninya lagi mampos! HAHAHAHAHA. 

K back to point

Bilik 1 khas untuk 15 pelajar + bilik pengawas. Waseh! Aku duduk situ disebabkan paper PAI waktu itu. Ya Allah aku janggal sangat. Dalam hati ''kenapa kelas ni luas giler ? kenapa dalam ni nampak tak berhimpit. Belah kiri laki belah kanan perempuan.'' Nasib tak lelaki lagi janggal aku di buatnya! Ingat aku gila-gila cemni tak gheti malu adu!!! aku terserempak ex lagi aku diam. MasyaAllah kau ungkit jahiliah kau tu pehallllll hahaha. 

Memang first masuk bilik tu 'em lain macam k pqah calm down leklek focus for your paper'' lol siap tengok sekeliling haha. Alhmadulilah aku jawab sepenuhnya paper. Dan satu berita boleh buat aku merana dengan paper PAI -_-' aku tertinggal satu soalan. Ceiiii! Time time cemni kau problem waduh! Tula otak kat lain mata kat lain patut mata cemtu hm! Harap next year nak buat cermin mata ah [ eh acah ] HAHAHA! Siap panggil cikgu yang menjaga sebab nervous tertinggal satu soalan hahaha. panggil 3 kali . Sekali pergi tandas. Kali ke 2 silap soalan dan tak faham dia cakap . Kali ke-3 dia tunjuk macam mana aku nak sambung soalan aku tercicir. 

Tengok jam. Masa tinggal 10 minit. Kau rasa apa aku buat? Hahaha. Aku copy/paste soalan ditulis. Dan siap dengan tulisan yang cantik-molek lol [puji diri jap] lepastu habis paper tersebut aku pun turun sehingga tinggalkan kawan lain ceh yeke? leklek aku nervous sebenarnya -_- dan tanya ustz jap ini ayat aku kat twitter k. 


SS from twitter ;p hancur !

Extra Class for PAI [LAST JUMPA] ;p 

Lepas Paper PAI. Minggu terakhir Seni + Sains. Ada extra class untuk sains ja. Maka aku terpaksa taip panjang lebar disebabkan late sangat post. Memandangkan pelbagai malasah aku kena ambil. Wey! Dugaan time nak menaip. Huhu belum lagi ZALORA ni T_T i dont know what title I can update with ZCOOP ! Srsly, semenjak habis SPM ni aku macam dah hilang focus dengan penulisan. T_T plish! Diri please! Banyak kenangan perlu kau update sekarang T_T 

Gambar diambil dari camera haha walhal phone ada lol!  Ini hasil karya terakhir di sekolah but tak sama dengan lukisan time SPM mampuih! HAHAHA.

Pada hari isnin sebelah petang ada class untuk Sains! Aku datang demi sains sebab aku gagal sains waktu trial [ungkit kisah lama lol] So aku datang. Cikgu tanya 

''Esok [21/11/2017] kamu orang habis paperkan?'' 

''Ya cgu, merdeka'' 

HAHA! Waktu study + discuss aku selalu sebut ''yeay merdeka'' pahtu cgu gelak. Hahaha entah pape! Lol. 

Then ini gambar petang dia. 

Last meet hm. rindu. 

Bermula pada keesokkan paginya. Hati berdebar-debar kerana apa? Aku takut untuk tinggalkan sekolah. Hm, sedih sampai waktu menaip ini aku rasa hm T_T keluar air mata sebab rindu kawan. Habis paper kami main baling-baling tepung. Tak la kotor sangat jalan raya! Rumah dekat pejut je balik. When pengawas pemeriksaan cakap

''Tak payah nak hooray sangat, kamu orang masih ada kehidupan yang masih panjang lagi untuk diteruskan. Kamu orang sambung belajar atau tidak itu la pilihlah.'' 

Dah keluar. Turun tangga. Kawan jerit 

'MERDEKAAAAAAA'' 


Akhirnya kata, ini gambar kami. Haha





Maaf entry ini terlalu panjang dan gambar terlalu banyak haha. 

Draft : 28/11/2017 huhu!